Ugens bedste sneaker-nyheder – futuristiske detaljer, 3D og basketsilhuetter

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Air Jordan 1 Zoom ‘Racer Blue’

Nike overhaler eget Dior-samarbejde indenom

Det kan godt være mig, der er for nærtagende, men hvis jeg var Kim Jones, ville jeg studse lidt over Nikes Air Jordan 1 Zoom. Den stilrene grå og hvide colorway minder nemlig utrolig meget om den kommende Air Dior.

Dior x Air Jordan 1

I hvert fald kan os almindeligt dødelige lege lidt med, selvom vi næppe får fingre i et af de blot 8.500 par, som Dior og Nike sætter til salg af deres Air Jordan-samarbejde.

Men du skal nok stadig være hurtig på fingrene. Den blev hurtigt udsolgt hos Naked i går, mens Nike satte den til salg i morges. Den koster 1.399 kroner i deres webshop, men er desværre også allerede udsolgt.

Flotte farver fra New Balance-samarbejde

Aimé Leon Dore kan klart noget med farver. Det beviser brandet igen med sit seneste New Balance-samarbejde, hvor det er blevet til tre colorways af 827-silhuetten. De fremstår både enkle og farverige med den kontrollerede brug af dybe farver. Som mange 90’er-løbesko blandes detaljer som hælstrop og snørestropper med en markant mellemsål.

Samarbejdet er lige kommet til salg hos Aimé Leon Dore, men er desværre også allerede udsolgt.

Markant farvespil fra Asics

AFFIX er et designkollektiv bestående af blandt andre Kiko Kostadinov og Michael Kopelman, og det er dem, som har givet Asics GEL-Noosa Tri 12 et markant look.

Som vi har set flere eksempler på de seneste par år, har de nemlig lavet en primært sort og en primært grå colorway, hvor det ser ud, som om snuderne er blevet dyppet i hvid maling. En anden sjov detaljer er hullet i pløsen – næsten som Virgil Abloh leger en del med hos Off-White for tiden.

Wood Wood sælger begge colorways fra på mandag til 1.500 kroner.

Adidas finder sin basketrødder frem

Det er uden tvivl Air Jordan, som sidder markant på basketball-gamet, når det kommer til sneakers, men Adidas vil også lege med. Og faktisk har deres Basket Profi-silhuet end del flere år på bagen end Jordan-brandet.

I lyset af Nike Blazer og Dunk’ens opblomstring, så passer Adidas retro-look også fint ind i tiden. Footlocker har både de to ovenstående colorways plus en hvid med røde striber til 730 kroner.

Asics dyrker dekonstruktion med ny model

Jeg har efterhånden skrevet meget om dekonstruktion, men det er også et fedt look og en sjov måde at blive mere opmærksom på håndværket bag en sko. Med Asics’ nye GEL-Venture RE gør brandet også brug af nogle elementer som de markante syninger, ekstra materiale på hælkappen og den åbne pløs.

Silhuetten minder en del om GEL-Venture 6, men med de dekonstruerede detaljer til at give den et mere særegent præg. Indtil videre er den vist kun til salg hos Atmos i Japan, men vi håber, at de kommer tættere på Danmark snart.

Converse tænker nyt

Man må ikke hvile på laurbærrene, så selvom Converse står bag nogle ikoniske sko og støvler, så udfordrer brandet nu sit dna med den nye CX-serie, hvor klassiske silhuetter som Chuck Taylor og All Star har fået et moderne løft.

Det er primært sålens nye detaljer, der fanger øjet, men overdelen er også lavet om fra almindeligt lærred til et nyt stretch-materiale. The Soloist har lavet ovenstående bud på All Star, der har fået tilføjet Disrupt CX til navnet. Dem har Sneakersnstuff til 1.199 kroner.

Air Max 90 i nyfortolkninger

Den 26. marts er det igen Air Max Day, og Nike er allerede i gang med at varme op med flere nye colorways og samarbejder. Et er med Undefeated, der har arbejdet med Air Max 90, som blandt andet har fået en plys-Swoosh.

Samarbejdet byder både på en farverig variant og et grå/sort bud. Sidstnævnte skulle blive sat til salg via Nike SNEAKRS den 19. marts, mens den blådominerede version skulle lande på Air Max Day den 26.

Den 26. marts er Nike også klar med tre andre colorways af Air Max 90 til dem, der elsker de ældre metaller. Silhuetten har nemlig fået skinnende versioner af sølv, guld og rosegold – og ja, de taler jo deres eget tydelig sprog.

Reebok samarbejder med AWAKE

Det New York-baserede streetwear-mærke behøver næste bare at sætte sit logo på et design, så er det interessant – måske ikke helt på Supreme-niveau, men stadig.

Men selvom logoet også er en stor del af det nye Reebok-samarbejde om Workout Lo Plus og Instapump Fury, så er den gule farve også med til at skabe opmærksomhed. Især Workout’en er flot med det enkle design og den blå og gule farve op imod hinanden.

Instapump Fury er bare blevet endnu vildere med den gule farve på både mellemsål og luftsystemet. Awake satte dem til salg online i går, og mens de to Workout Lo Plus allerede er udsolgt, er Instapump’en stadig til salg.

Alle tre skulle dog komme til salg via Reeboks kanaler fra den 20. marts.

Tredimensionelle Swoosh’er

Air Force 1 er en af de silhuetter, som der hele tiden bliver lavet nye varianter af. Det beviser Nike igen med to sko, der blandt andet udmærker sig ved legen med logo-Swoosh’en.

På den ovenstående er det en udskiftelige Swoosh, der får den sorte colorway til at stikke ud. Mens Swoosh’en på indersiden af skoen er en almindelig hvid version, kan den på ydersiden altså lynes af og udskiftes. Der medfølger en sølv, hvid og rød variant. Modellen skulle snart komme til salg hos Nike.

På den ovenstående Air Force 1 Sage LX ser Swoosh’en næsten 3d-printet ud i sin outline. Den er så syet fast på ruskindsoverdelen. Modellen skulle være til salg hos Nike i USA allerede, men har ikke ramt danske butikker endnu.

New Balance klar med retrosamarbejde

Der er selvfølgelig mange små tendenser i sneaker-verdenen hele tiden (som i resten af modebilledet), men de senere år har vi altså set en del referencer til nogle af de første løbesko, som vaffeljernssålen fra Nike. Og det er netop de look, som New Balance spiller på med deres nye samarbejde med mærket Casablancas. Det er næsten retro med retro på med 327-silhuetten, der også har et overdimensioneret logo-N. Parret skulle komme til salg den 4. april.

Asics dyrker det grafiske

Tidligere i år så vi Reebok gå amok i kunstneren Kenzo Minamis grafiske mønstre, og nu er det så Asics, der dyrker det iøjenfaldende grafisk look på den nye GEL-LYTE XXX. Det er selvfølgelig mest på mellemsålens striber, at det grafiske får frit løb, hvilket understreges af det futuristiske plastikindstik i hælen.

Overdelen er mere klassisk, men den primært sorte og hvide colorway understreger looket. Footdistrict har silhuetten til 1.125 kroner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af