Det startede med Kanyes syrede sko, men nu ligner det en decideret sneaker-tendens

Det startede med Kanyes syrede sko, men nu ligner det en decideret sneaker-tendens
North West og hendes veninde Ryan Romulus i de sære Yeezy-sko til Coachella sidste år. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Efter flere år med 90’er-silhuetter, voluminøse såler og udendørshungrede trail-sneaker har det ligget i kortene, at en ny sneaker-tendens snart måtte boble op til overfladen. Det var dog ikke lige denne, vi havde regnet med – eller håbet på.

Egentlig startede det i april sidste år, da Kanye West – og datteren North – blev spottet i et par neopren-lignende støvler, hvor mellemsålen var droppet, så der sandsynligvis kun var en tynd ydersål under fødderne. Det mindede mest af alt om den slags støvler dykkere har på eller badegæster ved stenfulde badestrande i Italien.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mens designet endnu ikke er landet i handlen – og måske aldrig gør det – så satte det ringe i vandet. I hvert fald hoppede Balenciaga med på ideen om sko uden mellemsåler, da designeren Demna Gvasalia sendte modeller ned ad catwalken under efterårets modeuge i Paris med brandets nye Tyrex-sneaker på.

Det er en sko, der er mere detaljerig og rå end Kanyes og måske sender tankerne mod motorsport, men hvor looket stadig domineres af den helt flade ydersål. Og hvis nogen har været med til at tegne de seneste års tre førnævnte, førende sneaker-tendenser, så er det Kanyes Yeezy og Balenciaga. Så der er grund til at følge med, når de finder på noget – lige meget hvor tosset det virker.

Balenciagas Tyrex-sneaker.

Balenciaga har siden understreget sin dedikation til looket, da de lancerede deres Zen-sneaker tidligere i år. En mere enkel version af Tyrex’en, hvor vi måske mere bliver sendt mod nogle indendørs fodboldbaner, som Twitter og andre dele af internettet allerede har moret sig over.

Balenciagas Zen-sneaker.

For der er virkelig noget at grine af. Udover at priserne som altid er grinagtige hos luksusmodehusene, når de går på strandhugst hos almene sportsmærker (Twitter pegede blandt andet på Zens lighed med sneakers fra Lonsdale eller Slazenger), så er looket virkelig svært at forene sig med i en hverdagsgarderobe – i hvert fald min.

Men det er altså ikke kun de to frontløbere, Kanye og Demna Gvasalia, der slår et slag for looket. Vetements, der tydligere blev styret kreativt af Gvasalia, har nemlig lavet et bud, der minder forholdsvist meget om Yeezy-versionen. Den blev sat til salg allerede sidste år, og hentede også lidt designinspiration fra de mange sokke-sneakers, vi tidligere har set, men altså igen med den tynde ydersål.

Vetements’ bud på tendensen.

Hvis det går, som de tidligere har gjort med for eksempel Yeezy 700, Balenciagas Triple S og Track, så er det et spørgsmål om tid, før flere brands vil følge trop og droppe mellemsålerne på deres sneakers. Og mens diverse modemærker skal skabe deres egne bud på looket, så er der allerede de første beviser på, at sportsmærkerne vil hive allerede eksisterende sko frem og forsøge at rebrande dem for at ride med på bølgen.

Puma har for eksempel lavet strømpe-sneakeren ‘Active Gaming Footwear’, der eftersigende er henvendt mod gamere, men som spiller på den samme æstetik som de ovenstående. Imens du venter på de næste medløbere, kan du jo overveje, om du hopper med på denne bølge eller nøjes med at snøre dine New Balance 990’ere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af