Ugens bedste sneaker-nyheder – Han Kjøbenhavn, vilde såler og Nikes udfordrende underlinje

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Han Kjøbenhavn slipper sit Airtox-samarbejde

Ventetiderne er nogle gange til at tage at føle på i modeverdenen. Det er mere end et år siden, at Han Kjøbenhavn sendte sit Airtox-samarbejde ned ad catwalken, men det er altså først nu, at skoen kommer i salg.

Selvom missionen er at gøre sikkerhedssko mere sexede og – som altid med Han Kjøbenhavn – at sætte fokus på chefdesigneren Jannik Wikkelsø Davidsens forstadsopvækst, så ligger udtrykket sig lige så meget op ad diverse trail-sneakers.

Der er dog klogt skruet ned for virkemidlerne, så det er sålen og det kraftige workwear-look, der bærer modellen, som lige er sat til salg hos Han Kjøbenhavn.

Luksusfarver

To af tidens toneangivende designere – også på sneaker-fronten – er klar med iøjnefaldende colorways af nogle af deres populære silhuetter. For selvom Virgil Abloh har høstet mest sneaker-cred på sine Nike-samarbejder, så er den Air Jordan-snusende Off Court 3.0 en stærk model i sin egen ret. Nu kommer den i en knaldrød version med en dypmalet hangtag og påsyede lapper. SSENSE har den til salg nu.

Der er også skruet op for farven på Balenciagas seneste version af Track 2.0, som for nogle år siden var med til for alvor at sætte skub i trail-bølgen. Der ikke meget outdoor-camouflage over det limegrønne skrig, som er til salg hos The Webster.

Pharrell Williams rekonstruerer Adidas

Multitalentets seneste Adidas-samarbejde er et af hans bedre. Det dekonstruerede patchwork-bud på 50årsjubilanten Superstar er forfriskende anderledes – både i design og materialevalg.

Overdelen er nemlig skabt af Adidas’ nye Primegreen, som består af mindst 50 procent genanvendte materialer, mens designet underbygger genbrugsvinklen med de påsyede ‘lapper’. Adidas har lige sat det nye samarbejde til salg i to colorways.

Adidas Superstan

Adidas kan også selv

Dekonstruktion har været en designtrend i noget tid, og ligesom med Pharrell Williams-samarbejdet dyrker Adidas også looket alene med endnu en hyldest til Superstar’en. Den tyske sportsgigant har nemlig blandet elementer fra Superstar med en anden klassiker, Stan Smith.

Stan
Adidas Stan Smith Superstan

Det er der kommet to nye silhuetter ud af, som Adidas passende kalder Superstan og Stan Smith Superstan. Sneakersnstuff har lige sat begge til salg.

Pyer Moss sætter fokus på fængselssystemet

PM-bagmanden Kerby Jean-Raymond har ofte været politisk med sine designs. Det gælder også hans seneste Reebok-samarbejde, hvor han igen giver et bud på Experiment 4 Fury Trail. For mens designet er set før, så bruger Pyer Moss og Reebok skoen til at donere penge til organisationen Innocence Project, der arbejder med at hjælpe fejldømte ved hjælp af dna-tests, mens de også forsøger at reformere retsystemet i USA. Samarbejdet skulle komme til salg hos Pyer Moss senere i dag.

New Balances stærke nye model

Vi har skrevet en del om X-Racer de seneste uger, men New Balances trail-silhuet er også en af vores yndlingsmodeller for tiden. Derfor får I også lige den seneste colorway, der nok er den mest klassiske trail-variant med mange farvedetaljer, de fleste underspillede og så enkelte skrig som den orange. Den er til salg i Australien lige nu hos Jungle Store, men mon ikke den lander tættere på DK snart?

Har du fået nye dæk?

Nej, ok, men koreanske Kanghyuk har et eller andet med transportmidler. Deres nye Reebok-samarbejde har taget udgangspunkt i bildæk, og det er blevet til en trippelsort version af Premier Road Modern med flere gummidetaljer. Skoen spiller ind i en længere række af sorte, monokrome og tekniske sneakers, som vi har set de senere år fra blandt andre Asics og Salomon. Kanghyuk x Reebok skulle blive sat til salg i dag hos Dover Street Market.

Alt, der skinner, er guld

Det gælder i hvert fald Nikes seneste version af Air Jordan 1 Low. Der er egentlig ikke så meget at sige, andet end at den klassiske model tager sig ekstra godt ud med de få, men effektfulde gulddetaljer. Desværre vides det endnu ikke, hvornår den ellers så sommerklare, hvide colorway bliver sat til salg.

Mizuno melder sig ind i sålkampen

Der er en uendelig kappestrid blandt sportsmærkerne om at have det bedste – og nyeste – sålmateriale. Nike skubber på med deres Zoom-såler, men Adidas stadig er glade for Boost’en. Nu har Mizuno lanceret deres version, som har fået det lidt kitschede navn Enerzy, og de lægger hårdt ud med en model, der virkelig sætter fokus på materialet. Den overdimensionerede sål ligner næsten en UltraBoost på steroider. Desværre er modellen kun til salg i Nordamerika, mens vi må nøjes med information om det nye materiale, som Mizuno planlægger at bruge i flere modeller i fremtiden – ligesom de andre sportsmærker gør med deres signatursåler.

Stærk skate-model fra Nike

Det vilde amerikanske skater Nyjah Huston er klar med en opdatering af sin Nike SB-signatursko, Nyjah Free 2.0, der har hentet inspiration til overdelens design fra Air Zoom Spiridon. Den er dog forstærket med en gummiversion af mudguard’en, som sikre en mere slidstærk skate-sko. Sneakersnstuff har to colorways på hylderne.

Nike går amok i tekniske detaljer

Det er to år siden, at Nike lancerede underlinjen ISPA, der står for ‘Improvise, Scavenge, Protect, Adapt’. Trods den lidt bla tagline, så var missionen at skubbe til skodesignet med fokus på anvendelighed og præstation.

Nu har Nike afsløret årets lineup, der underbygger ISPA’s vildskab med modellerne Zoom Road Warrior, Overreact, Overreact Sandal, Flow 2020 og Drifter.

Nike ISPA Zoom Road Warrior

Vildest går det til med Zoom Road Warrior, der nærmest sætter en ekstra ‘sål’ oven på den nye Zoom Double Stacked, for slet ikke at tage om overdelens stropper og spænder. Nike går all-in.

Nike ISPA Overreact

Overreact og Overreact Sandal har en voluminøs sål, der ligner en opsvulmet version af React 87, ligesom de har forskellige udfordrende snøresystemer.

Nike ISPA Flow 2020

Og selvom Drifter og Flow 2020 har mange vilde features, så fremstår de næsten helt almindelige i selskab med resten af ISPA-lineuppet. Overreact og Zoom Road Warrior skulle komme i salg i næste uge, mens resten forventes i løbet af sommeren eller tidligt efterår.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af