5 trådløse opladere, der kan få dig til at sige farvel til ladekablet

Udviklingen har gjort meget for trådløse opladere. Vi guider dig gennem valgmulighederne, hvis du er klar på at skifte.
5 trådløse opladere, der kan få dig til at sige farvel til ladekablet
Apples trådløse MagSafe-oplader. (Foto: Apple)

Da Apple fornyligt lancerede den nye iPhone 12, fortalte de også, at de dropper den gamle oplader i æsken på de nye telefoner. De gjorde det til et slag for bæredygtighed, men introducerede samtidig de nye MagSafe-opladere, som nok mere var årsagen til skiftet.

Og ja, trådløs opladning er ved at blive the new normal, som efterhånden er standard til de lidt dyrere smartphones, smartwatches og trådløse høretelefoner.

»Det er jo altid herligt, når man kan vinke farvel til endnu et kabel. Det giver en vis frihed at slippe for, og så har det den fordel, at alle enheder, der kan oplade trådløst, bruger den samme standard«, fortæller Rasmus Elm Rasmussen, der er tech-skribent på magasinerne Alt om DATA og Datatid TechLife.

Så i modsætning til firmaer som Apples insisteren på at bruge deres egen unikke oplader, så kan du altså bruge trådløse opladere på tværs af brands, lige meget om du har Android-mobil, en iPhone, et Huawei-ur eller høretelefoner fra B&O. På længere sigt kan det eliminere behovet for have et væld af forskellige ladere liggende.

Trådløs opladning er dog ikke bare trådløs opladning. Først og fremmest kræver selve opladeren stadig strøm, og så er det værd at være opmærksom på, at der er ret stor forskel på, hvor hurtigt opladningen sker, fastslår Rasmus Elm Rasmussen.

»De fleste gadgets oplader langsommere trådløst, end de gør med kabel, og de fleste trådløse opladere sender mindre strøm ud, end en almindelig kablet oplader gør. Derfor er trådløs opladning som oftest mest oplagt som en løsning til sengebordet eller skrivebordet, hvor enhederne kan ligge i ro og mag og oplade over længere tid«, siger han.

På dette punkt går udviklingen dog hurtigt lige nu, understreger Rasmus. For tiden dukker der flere smartphones og trådløse ladeprodukter op, som kan oplade ved høj hastighed.

Her giver Rasmus Elm Rasmussen dig overblikket over de fem trådløse opladere, som han finder mest interessante lige nu.

Apple MagSafe

»Hvis du har investeret i en af nye iPhone 12-modeller, er denne oplader værd at overveje. Den udnytter den magnetiske bagside på mobilerne til at hæfte sig fast lige præcis der, hvor den skal sidde for at levere trådløs strøm til iPhone.

Du slipper således for at fumle dig frem til den rigtige placering og får en stabil opladning af mobilen. Det er ikke verdens hurtigste løsning – den har et output på 15 watt. Det tager et par timer at oplade en iPhone 12 med den. Den er dog ikke vanvittig dyr, og så fungerer den faktisk også med andre mobiler og gadgets, dog uden man får glæde af magneten«.

Huawei SuperCharge CP62

»Her får du fuld drøn på opladningen. Den er i stand til at levere 40 watt trådløst, hvilket giver en hel opladning af de fleste mobiler på under en time. Det kræver dog, at mobilen understøtter opladning ved denne hastighed.

Gør den ikke det, kan du dog alligevel anvende Huaweis oplader, der også fungerer som en fin stander til mobilen. Den holder telefonen oprejst, så du kan se, hvis der kommer beskeder eller andet, mens den lader«.

Harman Kardon Citation Oasis

»Her kan slå du to – eller nok i virkeligheden endnu flere – fluer med ét smæk. Oasis er både en fin og nydelig lille clockradio, der kan vække dig om morgenen, spille radio og streame musik fra dine favorittjenester samt en stemmestyret assistent, der kan styre musik, lys og mange andre ting i dit hjem.

Og så er det altså også en trådløs oplader. Læg mobilen oven på Oasis, så oplades den trådløst og er klar til en ny dag, når du står op om morgenen. Det er ikke den billigste løsning, men hvis du alligevel er på udkig efter et vækkeur, en stemmestyret højttaler og en trådløs oplader, så får du altså det hele her«.

Sandberg Wireless Charging Mat

»En billig, men ganske pæn og helt simpel løsning, som du blot kan koble på den oplader, du bruger i forvejen – hvis den altså har USB C-stik). Så bliver din kablede opladning udskiftet med trådløs.

Den lille stofbeklædte plade kan stå diskret på senge- eller skrivebordet og leverer nok power til at oplade de fleste mobiler ved fuld styrke«.

Verbatim 2-i-1 Powerbank

»Trådløs opladning kan faktisk godt ske helt trådløs. Læg din mobil oven på Verbatims powerbank, så fyldes den med strøm, selvom du er langt ude i ødemarken eller halvvejs gennem Roskilde Festival og uden udsigt til en stikkontakt i nærmeste fremtid.

Det indbyggede batteri har en kapacitet på 10.000 mAh, så den kan godt holde mobilen kørende det meste af en festival – når den slags altså bliver aktuelt igen – hvis du er sparsommelig med strømmen. Dog lader den kun ved 5W, så man må væbne sig med tålmodighed«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af