Bathsheba elsker at få lavet negle: »Man bliver afhængig«

Det skal være enkelt og classy, når hun får lavet negledesigns. Heldigvis har Bathsheba fundet en negletekniker, der er lige så detaljeorienteret som hende selv. Vi fik lov til at komme med i stolen.
Bathsheba elsker at få lavet negle: »Man bliver afhængig«
Bathsheba. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

»Det er megaluksus«, siger Bathsheba, da vi tager med hende til Hellerup for at få lavet negle hos hendes faste negletekniker, der kalder sig Nails By Isabella.

Det er små to timer, hvor der bliver filet, modeleret, lakeret og generelt kræset for detaljerne og fingrene, før den fremadstormende musiker har fået spritnyt negle-look.

»Det har altid været noget, jeg gik rigtig meget op i. Jeg havde meget neglelak, da jeg var yngre, og når mine veninder kom hjem til mig, spurgte de altid, om jeg ville lægge neglelak på dem, fordi jeg havde øvet mig så meget i at lægge det inden for kanterne«, fortæller Bathsheba og husker, hvordan hun især øvede sig i også at kunne gøre det pænt med venstre hånd.

Nu er hun næsten blevet lidt afhængig af at få det lavet og er forbi Isabella for at få lavet nye designs cirka hver fjerde til sjette uge.

»Så finder jeg på noget nyt sammen med Isabella. Jeg har den her ting, hvor jeg altid bare får fransk manicure med en farve for enden«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der skal dog altid være en anderledes detalje. Den lak, som Isabella nu er i gang med at file af Bathshebas negle, havde lilla for enden plus små gule smileys på begge lillefingre. Hun har en ting med smileys, som du kan se ovenfor. En finger ad gangen bliver designet til støv under den elektriske fil.

Nu har Bathsheba valgt en lidt knækket neongrøn til tipperne. Der skal så blandes glimmer i og på to af neglene skal den grønne farve tegnes som flammer. Det er Isabella, der har presset på med ilden.

»Du nævnte det selv en af de første gange, du var her, men så har du bakket lidt ud. ‘Kom nu med den ild’«, siger hun, mens hun filer videre på neglene med forskellige lange håndfile og klipper neglebåndene.

Isabella og Bathsheba.

Hun har lilla plastikhandsker og sort mundbind på. Det skyldes dog ikke coronaregler, men fordi hun ellers godt kan få ondt i hovedet af de forskellige neglelakker.

»Jeg kommer altid med en idé og går herfra med noget andet«, siger Bathsheba, mens hun ligger en video på sin Instagram Story.

»Mange kommer med billeder af dine negle fra Insta og vil have det lavet«, siger Isabella, og Bathsheba bliver helt rørt.

Negle over madbudget

Isabella har lavet negle i fire år og er autodidakt. Hun fik et shellac-kit i julegave og begyndte at lave negle på sin mor og en god veninde. Langsomt begyndte andre gymnasievenner at ville betale hende for at lave deres. Nu har hun altså musikere som Bathsheba og Ida Laurberg som kunder og laver negle på fuldtid.

Første gang Bathsheba kan huske, at hun fik lavet negle af en anden, var til sin konfirmation. Hun havde plaget sin mor længe, og til den specielle dag fik hun endelig lov til at få en ven af familien til at lave dem. Det var også fransk manicure, dengang med hvid kant.

»Der gik stadig nogle år, før jeg fik det lavet rigtigt hos en negledame. Min mor syntes, jeg var et barn og ikke skulle rende rundt med shellac og akrylnegle. Vi havde i for vejen rigeligt med diskussioner om mine tøjvalg, så jeg tror, hun skulle finde et eller andet sted, hvor hun kunne sætte grænsen«, siger Bathsheba.

Der skal vælges glimmer. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Det var lettere at overtale faren, som boede i England på det tidspunkt, så når hun besøgte ham, købte hun nogle gange den slags færdig producerede negle, som man selv limede på. Hun måtte dog stadig fjerne dem, før hun skulle hjem til sin mor igen.

I dag skal Bathsheba have opbygget en knækket negl med gel, så Isabella sætter en skabelon på neglen, som hun så kan modellerer en ny neglespids på. Den tørrer under UV-lys, før hun kan file den til, så den ligner Bathshebas egne negle på en prik.

Det giver Bathshebas egen negl tid til at vokse ud, uden at hun behøver rende rundt med en knækket negle imens.

Der er ikke noget, der gør ondt at få lavet, siger hun.

»Hvis jeg skulle nævne en ulempe, så er det, at man bliver afhængig. Det er jo frygteligt. Jeg er nået til det punkt, hvor jeg hellere vil spise pasta resten af måneden, så længe jeg har nogle pæne negle«, siger hun og griner lidt flovt.

»Jeg er meget bange for, hvad min mor siger, når hun læser det her. ‘Bathsheba, du er blevet skør’«, siger hun og laver sin bedste morstemme.

»Jeg vil jo også godt kunne gå på toilettet«

Bathsheba har godt set folk, der få lavet huller i neglene og sætter vedhæng i og andre vilde designs, men det er ikke hendes stil.

»Jeg har ikke behov for, at det er det vildeste print eller logo, men jeg kan godt lide, at der lige er noget ekstra – men stadig lidt underspillet og classy«, siger hun.

»Men jeg tror også, at folk synes, mine negle er ret vilde. Isabella er sindssygt dygtig. Hun kan lave de vildeste ting. Nogle gange prøver hun at skubbe til mig, når jeg siger, jeg bare skal have noget enkelt. ‘Er du nu sikker på, at du skal det?’ Så får hun mig overtalt til noget vildere. Hun er god til at sige, kom nu, og jeg ender med at blive vildt glad for det«.

Isabella tegner flammerne.

Nu vil Isabella gerne flytte ilden væk fra lillefingeren, hvor Bathsheba ofte får de små detaljer. Den kan blive lidt større, hvis det er en anden finger, siger hun. Bathsheba er lydhør. På den ene hånd flyttes den grønne ild til ringfingeren.

Det går overraskende hurtigt, når Isabella maler spidser og flammer med en tynd pensel. Efter en kort tur under UV-lys drysses glimmeret på den grønne farve.

»Det har altid været alfaomega for mig, at jeg stadig skal kunne gøre alt, hvad jeg plejer med mine negle. Jeg ser godt de der abnormal lange statementnegle, som Nicky Minaj og Kylie Jenner får. Det ser jo megasejt ud som et statement, men jeg vil jo også godt kunne gå på toilettet og åbne en dåse cola«, siger Bathsheba, der har fået Isabella til at file lidt mere af, hvis hun synes, de er blevet for lange.

»Jeg vil gerne være lige på vippen. Lidt lange, men ikke for meget«.

En sej negl er effortless

Isabella er ved at være færdig. Flammerne er en sjov og underspillet detalje, men måske alligevel lidt for lidt for Bathsheba, når hun nu ser resultatet.

»Jeg får lyst til noget mere. Hvad synes du?«.

Hun kigger på Isabella. »Måske bare en sten. Det må godt være lidt ho-negle – men stilet«. Hun griner.

Næsten færdig.

»Det, der for mig er en fed negl, er ikke nødvendigvis den, der har et vedhæng i eller et lag af diamanter med krystalgel oven på. Det er en, der er suttle cool«, siger Bathsheba.

»Den, der har inspireret mig til at få lavet den her tip, er faktisk Veneda Carter, som er megasej. Hun havde fået lavet blå tipper og så sammen med flotte smykker og måske et sort læderoutfit eller et mere boy-ish look, så giver det det der feminine touch, som er megasejt«, siger hun og slår fast:

»En sej negl for mig er effortless. Måske hvis jeg skal spille MTV Awards en dag, så kan det være, jeg får lavet negle med huller i og vedhæng. Det skal være crazy, før jeg kaster mig ud i det«.

De færdige negle.

Men to små similisten på plads på to af neglespidserne er Bathsheba rigtig tilfreds, men Isabella driller hende lige, før de igen går hver til sit.

»Jeg synes godt, alle neglene kunne have haft flammer«, siger hun.

»Det bliver næste gang«, siger Bathsheba, uden at det er helt tydeligt, om hun mener det.

»Måske i rød. Sexy Santa«, joker Isabella.

»Nu stopper du«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af