Hun laver negle på navne som Jada og Tessa: »Det er min kreative legeplads«

Kunstige negle oplever lidt af en renæssance i øjeblikket. Vi har mødt Nail Ninja – en af byens mest eftertragtede negleteknikere – til en snak om negle, inspiration og gode råd.
Hun laver negle på navne som Jada og Tessa: »Det er min kreative legeplads«
Bare kast jer ud i det, lyder det fra negleteknikker Donna Marie Thyrrestrup, der står bag aliaset Nail Ninja. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Der bliver smadret godt igennem på trommesæt og dobbeltpedal, da vi en regnfuld eftermiddag parkerer foran Musikværftet på Refshaleøen, hvor et hold unge mænd med udtrådte sneakers og piercede ører får en smøg mellem to sessions. Og nej, svarer de høfligt undrende, da vi spørger, om de ved, hvor der sidder en negletekniker i komplekset.

Det ligner da heller ikke ligefrem vejen mod lange lakerede negle, vi bevæger os ind i med det ene øvelokale efter det andet. Men det ændrer sig lynhurtigt, da vi træder ind ad døren til Donna Marie Thyrrestrups studio.

Her bliver lyden af skrattende forstærkere overtaget af newyorker-jazz i radioen. I lokalet flakker stearinlys på et langt sofabord omringet af to kæmpestore sennepsgule sofaer, 60’er-lamper, potteplanter og coffee table-books. Og i en krog af lokalet lyser lamper en lille neglesalon op.

I 12 år har Donna Marie Thyrrestrup arbejdet som stylist, hår- og make-up-artist til modeuger og for nogle af landets største tv- og popstjerner – ja, de sidste fire år har hun endda rejst verden rundt med Aqua på deres reunion-tour.

Men derudover laver hun de vildeste kunstige negle under sit alias Nail Ninja, der har sikret navne som Jada og Tessa negle, der vil mere og andet end almindelig neglelak.

Og det er derfor, vi er her.

Eksempler på Nail Ninja-negle. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Mod til at lege

Den seneste tid har de kunstige negle nemlig for alvor genvundet popularitet. Og det skyldes formentlig, at 90’erne og 00’erne stadig lever i bedste velgående i modebilledet, mener Donna Marie Thyrrestrup.

Men for hende har de aldrig rigtigt være ude af gamet.

»De kunstige negle har været en del af scene-outfittet for en lang række af de artister, jeg har arbejdet med gennem årene. Så for mig at se er den store forskel nok, det nu også mere er noget ‘almindelige’ mennesker har lyst til at lege med«, siger hun smilende.

På tre spejle på bordet ligger et udvalg af nogle af de kunstige negle, hun har lavet. Der er negle, der ligner vandmeloner, rav og lava. Nogen der har samme tekstur som krokodilleskel. Mens andre har tekst og mønstre trykt på, eller tipperne hængende i små ringe for enden.  

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men er der én ting, der er gennemgående for de negle, Nail Ninja bringer til verden, så er det en form for leg og vildskab.

»Max it out or keep it simple, don’t hesitate in between«, står der på hendes Instagram-profil. Og det er meget det budskab, hun laver negle ud fra.

»Jeg vil gerne inspirere folk til enten at gå planken ud eller at holde det sådan helt less is more. Begge dele kan være enormt gennemført. Men man skal ikke være så bange for at prøve ting af. Det fede ved kunstige negle er jo, at det ikke er permanent. Det er som en lille accessory eller smykke«, siger hun.

Og jo flere gange hun arbejder med den samme artist eller kunde, jo mere bliver hun del af den kreative proces, fortæller hun.

»Første gang, jeg arbejder med en kunde, er det meget ud fra deres ønsker og forestillinger. Men efterhånden som jeg begynder at kende dem og deres personlige stil og udtryk bedre og bedre, så venter de på at se, hvad jeg har kreeret unikt til dem – de bliver næsten skuffede, hvis jeg ikke har et personligt design klar i ærmet«

»For Jada laver jeg både negle, hår og make-up. Og da jeg arbejdede med Tessa op til P3 Guld, stod jeg for hele pakken – både tøj, hår, make-up og negle. Det handler om at nå til en fælles forståelse af, hvad der er fedt«.

Lavalampe-negl designet af Nail Ninja. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Pamela, Chanel og fiskeblink

Donna Marie Thyrrestrup er selvlært. Hun startede med at lave negle, fordi hun ikke kunne finde nogen, der lavede det, hun ville have. Og det der udsprang som en kreativ sidegeschæft til arbejdet som stylist og make-up-artist er i dag blevet et ekstra led i hendes business.  

»I årevis fik jeg lavet grundarbejdet på forskellige neglebarer på Strøget og i Field’s. Helst så billigt som muligt. For jeg gik alligevel direkte hjem og filede dem til og gav dem det udtryk, jeg var ude efter. Og på et tidspunkt kastede jeg mig bare ud i at lave det hele selv«, siger hun og fortsætter:

»Jeg har derfor efterhånden lavet alle de fejl, man kan. Og det, tror jeg på mange måder, er et ret godt udgangspunkt. Ofte opstår det fedeste ved en fejl, så man skal ikke være så bange for at udfordre det, alle andre gør«, siger hun og fortæller, at hun i dag også underviser andre i at lave kunstige negle.

Og i sin undervisning og neglearbejde trækker hun på sin årelange erfaring fra modebranchen.

»Der findes rigtig mange dygtige negleteknikere. Men der er også nogen, der sidder lidt fast i en tid. Og der tror jeg måske, jeg har en fordel i at have været i modeindustrien i så mange år«.

Donna Marie Thyrrestrup henter inspiration alle mulige steder fra, fortæller hun. Lige på nær i negleverdenen. Den sætter ikke gang i mange idéer.

Nail Ninja elsker at vise »hvor vildt, det kan blive«. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

»De her«, siger hun og løfter en sort/hvid negl op fra spejlet.

»De er inspireret af en badedragt, Chanel lavede for nogle år siden. Og de her skal minde om et par Yves Saint Laurent-stiletter med blå såler«, siger hun om en håndfuld negle, der er sorte på oversiden og blå på undersiden.

Og sådan fortsætter det. Der er negle inspireret af alt fra et russisk farbergé-æg over et glasvindue i Notre Dame til filmen ‘Barb Wire’ med Pamela Anderson og kærestens neonfarvede fiskeblink.

Hendes instagram-profil er et portfolio over teknikker og udtryk. Her lægger hun ekstremerne ud for at vise, hvad der kan lade sig gøre. Det betyder ikke, at hun ikke også laver helt simple negle. Men hun kan godt lide at vise, hvor vildt det kan blive.

Og så kan folk lade sig inspirere af det, de vil, lyder det.

»Jeg får idéer af alt muligt forskelligt. Og med neglene får jeg ligesom aflad for nogle af alle mine idéer. Det er min kreative legeplads«, siger hun.

Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man vælger at få lavet negle?

Vi har fået Nail Ninja til at komme med tre gode råd.

Negleeksempler hos negleteknikker Nail Ninja. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Tre vigtige overvejelser

Hvad kan du godt lide?

»Først og fremmest vil jeg sige, at man skal gøre sig klart, hvem man er som person. Det er jo ikke alle negle, der passer til alle. Så overvej, hvad du godt kan lide. Hvem der laver noget, du synes er fedt«.

»Og tænk så over, hvordan din hverdag ser ud, og hvor meget du bruger dine hænder til daglig – det har betydning for, dels hvad der er praktisk, og dels hvor hårdføre de skal være«, siger hun.

Hvad er neglene lavet af?

Derudover er der stor forskel på, hvad de forskellige negleteknikere arbejder med. Og det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad det er, man pakker neglene ind i. 

»Kunstige negle er ikke bare kunstige negle, som de var engang. Der findes akryl, hard gel, akryl-gel og soft gel full covered tips, som er det, jeg selv arbejder med«.

»I mange år har akryl været det stærkeste materiale, når det kommer til at lave lange, kunstige negle. Det er hurtigt at arbejde med og billigt, og derfor bliver det brugt rigtig mange steder. Problemet er bare, at det knækker forholdsvis nemt, ligesom det kan være ret krads for ens naturlige negle«, siger hun.

»Det er lidt nørdet, men når man opbygger en negl, skal det højeste punkt, det man kalder apex, ligge et bestemt sted på neglen for at belaste neglen mindst muligt og sikre den bedste styrke. Og det afhænger både af længde og materiale«.

Balancepunket er altså uhyre vigtigt, når man skal lave kunstige negle – særligt de lange af slagsen, siger Donna Marie Thyrrestrup. Og så er det vigtigt, at neglen forbliver nogenlunde slank og let.

»Bliver den for tyk, tung eller bred, så lider naturneglen for meget last. Og derfor arbejder man med det, der hedder en C-curve i spidsen af neglen, så den lette, tynde negl ikke kan bukke«.

»Det kræver utrolig meget erfaring, ekspertise og ikke mindst tid at lave negle på den måde. Og går man ind og får lavet det på en time eller til et par hundrede kroner – så bliver resultatet også derefter«, siger hun og fortæller, at hendes kunder sidder i op mod tre timer, når hun laver custom design.

Mail Ninjas studio er fuld af mere eller mindre spacey negle. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Donna Marie Thyrrestrup fortæller, at man de seneste år har arbejdet med at lave alternativer til akrylnegle, der er stærke, men knapt så hårde for neglene.

»De negle, jeg bruger, er lavet af soft gel og formet på en måde, så de er næsten umulige at knække. Neglene er allerede formstøbt med den perfekte C-curve og apex. De sættes på med flydende gelé, der hærdes under UV-lys. Så ikke noget lim og plastik. Og så kan de fjernes med acetone«, siger hun og fortsætter:

»Det kom første gang på markedet for 5 år siden, men det er først i år, det rigtigt er kommet til Danmark. Selv har jeg brugt det i 4 år, og det er det, jeg nu bruger på minde kunder og underviser andre i at bruge«, siger hun og fortæller, at man sagtens kan anskaffe sig et hjemmekit – et hun ville have ønsket, hendes »unge jeg« havde haft.

Hvem er din partner in crime?

»Til sidst vil jeg anbefale, at man finder en klinik, salon eller person, som man bonder med. Som forstår, hvad det er, du er ude efter. Og som du kan få et lille kreativt samarbejde op at køre med«. 

»Det kræver både, at man laver lidt research – undersøger forskellige steders produkter, stil og reviews – men det kræver også, at du er konkret i dine ønsker. De fleste har nok prøvet at komme ud fra frisøren og ryste opgivende på hovedet. Derfor vil jeg anbefale, at man samler billeder, farver eller mønstre, man kan vise frem. På den måde sikrer du, at I taler samme sprog og forventningsafstemmer, hvad der er muligt. Det, der er ‘langt’ eller ‘simpelt’ for dig, er jo ikke nødvendigvis det samme for andre«.

Men et råd ligger på mange måder over de andre, siger hun, før vi igen står ude i regnen på Refshaleøen. 

»Spring ud i det. Det er jo ikke en beslutning for livet«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af