Mette fra Off Bloom viser tre ting fra sin garderobe, hun hele tiden går i: »De minder mig om Britney Spears«

I forsøget på at undgå ligegyldige impulskøb sætter vi fokus på at købe færre, men bedre ting, når vi snakker om garderobefavoritter. Denne gang med Off Blooms frontfigur.
Mette fra Off Bloom viser tre ting fra sin garderobe, hun hele tiden går i: »De minder mig om Britney Spears«
Mette Mortensen. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Hun har svært ved at vælge. Det er tydeligt, da vi besøger Mette Mortensen fra Off Bloom i lejligheden på Vesterbro. Ikke fordi hendes garderobeskab bugner. Det prøver hun faktisk at undgå, men måske snarere fordi hun har mange favoritter at vælge fra.

»Jeg har været igennem teenagestadiet, hvor jeg bare skulle have en masse tøj. Nu synes jeg ikke, det er fedt, at mit skab bugner af tøj, som jeg aldrig bruger. Det er nederen«, siger hun.

»Der skal ligge en lille bunke med nogle lækre ting, som jeg ved, at jeg altid har det fedt over at have på«.

Det er ikke, fordi hun er en bæredygtighedshelgen. Hun er nok snarere lige så splittet mellem købelyst og en voksende miljøbevidsthed som fleste andre i dag. Hun har lige været i Berlin og gik uden om at overshoppe i de billige genbrugsbutikker, men har samtidig købt en masse basisting hos Nasty Gal.

»Det er sådan rigtig fy-fy, hvor alle ting koster alt for lidt, men de har nogle ret fede ting, som er virkelig basis. Det var den seneste gang, jeg havde et internet-shoppingraid«, fortæller Mette og ser undskyldende ud.

»Jeg kunne passe det meste af det, men noget af det ved jeg godt, at jeg ikke kommer til at gå i, og jeg gad ikke sende det tilbage, så jeg har det stadig liggende. Jeg må give det til mine veninder«.

Men ellers er hun begyndt at forsøge at købe dyrere ting – også vintage. Hun holder blandt andet øje med, hvad der kommer på hylderne hos Time’s Up, ligesom hun for tiden kigger en del efter en vintagetaske.

»Der er en butik, der hedder Shop De Cry, som har nogle helt overdrevne vintagetasker. De er lidt for dyre, men det er drømmen. Og så bruger man den også næsten hver eneste dag, og måske kan man have den resten af sit liv, hvis man ikke fucker den op. De taber heller ikke nødvendigvis værdi, hvis man passer på dem«.

(Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Ellers er det stadig start-00’erne, der inspirerer Mette stilmæssigt – som en af hendes favoritter nedenfor også afslører. Hun prøver dog at blande noget modent ind i looket.

»Hvis man går rent Britney Spears, bliver det meget lillepige og lyserødt. Jeg har ikke lyst til at føle mig som en lille pige. Altså, jeg er en voksen kvinde«.

Britney-basics som opbundne trøjer, stropbluser og leggings er også en del af det look, som Off Bloom-fans ofte kan fange hende i på scenen, og faktisk prøver hun på ikke at differentiere imellem hjemmetøj og scenetøj.

Alligevel er det vigtigt for hende at gøre lidt ekstra ud af det, når hun skal optræde.

»Det er for at få en fornemmelse af, at nu træder jeg ind i noget, som ikke bare er Mette, der går rundt og chiller lidt. Det er en anden verden«, fortæller hun.

Vi har også fået talt os frem til de tre ting, som betyder ekstra meget for hende lige nu, og som hun ofte går i.

Vintagebukser

»Jeg købte dem i Kirkens Korshær i Nordvest på vej ud til vores studie. Den er ret smadret, men der er tit nogle ret gode ting.

Præcis de her bukser ville jeg have syntes var sindssygt fede, da jeg var sådan 11 år gammel. De minder mig om Britney Spears og om den tid. Umiddelbart var jeg i tvivl, om det var lidt for meget, og nogle gange synes Mads (Christensen, den anden halvdel af Off Bloom og Mettes kæreste, red.) også de er lige på kanten, når jeg har dem på. Men jeg må indrømme, at jeg elsker dem sindssygt meget.

Bukserne fra Milla. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Når man først har accepteret dem, så passer de med alt. Så bliver de et key piece. Hvis man bare omfavner glitteret og de farvede mærker, så sidder de lige i skabet.

Og Milla, det er jo et klassisk mærke. Jeg kan godt huske det fra dengang. Det er sikkert noget discount-agtigt. Man har måske kunnet købe dem i Føtex. Men ja, de er megagode.

De sad ikke helt perfekt, så jeg fik min mor til at sy dem ind – ligesom da jeg var yngre«.

Mette i sin Aiayu-strik. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Aiayu-strik

»Det er et særligt stykke tøj, som jeg er vildt overdrevet glad for. Den er for det første helt vildt elegant med de her åbne ærmer, men så er den også lavet af cashllama-uld, så jeg kan bare have en bh under og en jakke på, og så har jeg det dejligt varmt, selvom den er vildt tynd og let i stoffet.

Og så har jeg ikke behøvet at vaske den endnu, selvom jeg har brugt den i flere måneder. Den kommer ikke til at lugte dårligt. Den dufter af natur. Jeg føler, jeg har gået i den 100 gange, hvilket er lidt vildt.

(Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Det siger også bare noget om, at der bare ikke er så meget af vores tøj, som er på den måde. Vi er vant til, at tingene går ud af form, falder lidt fra hinanden og får plamager under armene ret hurtigt. På den måde var jeg sådan, wow, sådan kan man også have tøj. Det er lidt en øjenåbner i forhold til netop at investere i nogle ting, som virkelig er god kvalitet og holder lidt længere«.

Vagabond-støvler

Jeg manglede et par helt basic støvler, og så så jeg, at Vagabond har lavet en ny linje, der hedder Vagabond Atelier, som skulle være lige lidt bedre. Så forelskede jeg mig i dem, fordi de er olivengrønne og ligner noget, som jeg kender fra en anden tid, men med nogle moderne detaljer.

Mettes Vagabond-støvler. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Det er god kvalitet og en støvle, som jeg kan gå i hver eneste dag, uden at jeg får ondt i fødderne. Ellers kommer jeg til at gå i sneakers altid, og det bliver også for kedeligt.

Jeg havde faktisk købt et par støvler fra Chloé, som nærmest var som gummistøvler, men lignede læderstøvler. Da de kom, syntes jeg, de var for klumpede. Jeg har alligevel en størrelse 40, så sådan nogle chunky støvler kan godt blive lige lovligt tunge.

Så var jeg sådan, fuck det. De var også pissedyre, så jeg sendte dem tilbage og købte de her i stedet. De kostede langt under halvdelen og har en anden lethed«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af