Microsoft afslører fremtiden for Bethesda-spil: Enten »først eller bedst« på Xbox

Microsoft afslører fremtiden for Bethesda-spil: Enten »først eller bedst« på Xbox
'The Elder Scrolls V: Skyrim'.

Da Microsoft tidligere i år annoncerede, at de havde opkøbt Bethesda Game Studios, var vores første tanke: »Får vi så aldrig en ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’-efterfølger på PlayStation?«

Nu løfter Microsoft lidt af sløret for deres planer, og den gode nyhed er, at en ‘Skyrim’ formentlig også lander på PlayStation. Der er dog også en dårlig nyhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For der er nemlig et ‘men’ i planerne for Bethesdas fremtidige spil. Det kunne Microsofts finansdirektør Tim Stuart afsløre, da han snakkede ved Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference (via Seeking Alpha).

Her bekræftede han, at selvom Bethesdas spil vil udkomme på andre platforme end Microsofts, så vil der formentlig være restriktioner.

»Når vi taler om Bethesda, vil vi fortsat sælge deres spil på de platforme, hvor de er i dag, og vi vil løbende beslutte os for, hvordan det ændrer sig med tiden. Jeg annoncerer ingen form for eksklusivitet eller lignende. Men modellen vil ændre sig«, sagde Stuart.

Han tilføjede desuden, at spil og andet indhold fra Bethesda på lang sigt enten skal være »først eller bedst« på Microsofts platforme, hvilket altså kunne indikere tiltag som for eksempel tidsbegrænset eksklusivitet eller andre fordele ved at spille det på eksempelvis Xbox.

Xbox-direktør Phil Spencer udtalte i kølvandet på opkøbet af Bethesda til Kotaku, at Microsofts formål var, at flere – ikke færre – spillere kunne få glæde af Bethesdas spil.

Han understregede dog samtidig, at Microsoft har så mange platforme til rådighed, at de ikke er tvunget til at udgive spil på PlayStation eller Nintendos platforme.

»We har xCloud og Game Pass og vores konsoller, så jeg behøver ikke lancere spillene på andre platforme, end dem vi ejer, for at denne aftale giver mening for os«, sagde Spencer.

Med andre ord virker det altså mere og mere usandsynligt, at Microsofts opkøb af Bethesda ikke får konsekvenser for deres spil på platforme som PlayStation 5.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af