Bizar internet-flash mob mod maskepåbud spreder sig i Europa

Bizar internet-flash mob mod maskepåbud spreder sig i Europa
Flash mob mod maskepåbud i Canada.

Én ting er at demonstrere mod vaccinationer og maskepåbud ved at samles i stor flok og råbe lidt. Du ved, en klassisk demonstration.

Noget andet er at iklæde sig hvide kedeldragter, hvide masker og afspille en monoton monolog, der tordner mod regeringen og dens anbefalinger og forbud under coronapandemien.

Men det er åbenbart den nye trend i anti-corona-kampen, hvor flash mobs prøver at gøre folk opmærksom på, hvad vi udsættes for af magthaverne.

Videoen (via Reddit) ovenfor stammer fra Ried im Innkreis i Østrig, hvor en flash mob indtog det lokale torv tidligere i efteråret.

Stemningen greb derefter om sig på Reddit, og siden da har de maskebærende (ja, ironien er ikke til at overse) zombie-lignende demonstranter spredt sig til både Berlin og Amsterdam.

Det er dog ikke kun i Europa, hvor den særegne form for demonstration har fundet sted. I Canada har de åbenbart også ladet sig inspirere, hvor sarkastiske budskaber som »at stille spørgsmål ved masker er mord« og »at tænke for dig er til fare for fællesskabets ve og vel«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af