Min yndlingsspecialbutik: »Man kan mærke, at de bare går efter, hvad der er godt«

Filmfotograf, model og kombuchaguru Eddie Klint peger på sin yndlingsbutik, når det kommer til lidt selvforkælelse i hverdagen.
Min yndlingsspecialbutik: »Man kan mærke, at de bare går efter, hvad der er godt«
Velkommen i Nørrebro Kolonial. (Foto: Nørrebro Kolonial)

En af de mere positive effekter af coronapandemien er ‘køb lokalt’-bevægelsen, der har fået et skub i et presset, nedlukket samfund. Men generelt er det værd at dvæle ved de små specialbutikker, hvor viden og kvalitet går hånd i hånd, når de tager kampen op imod mastodonternes ræs mod laveste fællesnævner.

Derfor prøver vi at sætte fokus på de små specialbutikker, når vi beder folk om at pege på nogle af deres yndlings af slagsen. Vi lægger ud med Eddie Klint.

Du kender ham måske mest fra modelkarrieren, men nu er Eddie Klint både etableret filmfotograf (‘Danmarks sønner’, ‘Julefeber m.fl.) og medejer af kombuchaeventyret Klint & Bro, hvor han sammen med kompagnonen Louis Bro står bag et af landets bedste bud på den fermenterede drik.

Eddie Klint (til højre) med sin kombuchakompagnon Louis Bro. (Foto: Privat)

Mad har også tidligt være en del af hans rejse, da han gik i kokkelærer efter folkeskolen, og selvom han siden er gået andre veje, så er mad stadig noget af det, han gerne vil bruge lidt ekstra penge på.

Det beviser hans valg af butik, som er Nørrebro Kolonial i Jægersborggade, der tidligere hed La Dispensa. Da den måtte lukke i starten af 2020, valgte bestyreren Mirian Jensen dog at køre videre under det nye navn sammen med Laetitia Piccirillo.

Og det er Eddie Klint altså glad for.

»Jeg køber nok mest på nettet efterhånden, men det er en af de butikker, jeg synes, det er hyggeligt at gå ned i«, siger han.

Nogle af hylderne i Nørrebro Kolonial.

»Det er i gåafstand, fra hvor jeg bor, og så har de bare sindssygt mange gode ting. Der er alle mulige delikatesser. De har gode oste og tørrede frugter. Sidst jeg var der, købte jeg græske figner, som Laetitia anbefalede mig. De smagte helt fantastisk. Noget så småt som figner.

Og så har de mælk og yoghurt fra Søtoftes Gårdmejeri, som er et dansk mejeri startet af Marie Linea Østergaard. Det smager helt sindssygt. Jeg drikker ikke mælk normalt, men deres mælk er så god, at jeg godt kan finde på at hælde et glas op og drikke det.

Så de har mange totalt luksusting, og så er de skidesøde. Det er hyggeligt dernede, fordi de kender deres råvarer og nørder dem. De er klar på at tage sig tid til at fortælle dig om, hvor tingene kommer fra, og hvordan de bliver lavet. På den måde er det også en oplevelse at komme derned.

Og de har også supergode vine. Jeg prøver at anbefale dem til folk hele tiden. Der er mange specialvarer samlet ét sted. Man kan mærke, at de bare går efter, hvad der er godt.

Og så er det et smukt sted med rigtig købmandsstemning, flotte skilte og indretning«.

Laetitia Piccirillo og Mirian Jensen. (Foto: Nørrebro Kolonial)

Nørrebro Kolonial

Hvor:  Jægersborggade 25, Nørrebro, København

Hvad: »En gårdbutik midt i byen. Butikken er fyldt med lækre oste, pølser, grøntsager, gårdmælk, æg, naturvin, olivenolie, mel, kimchi, kombucha og meget mere. Vi samarbejder med mange små dygtige gårdproducenter. Både danske, som leverer hver uge, og græske, italienske og franske, som er egen import. Det er primært økologiske og biodynamiske produkter«, fortæller den ene af ejerne Mirian Jensen.

Hvorfor: »Små, lokale butikker med specialvarer forsvinder desværre i byerne. Det synes vi er ærgerligt. Det er vigtigt med lokale forretninger, det skaber liv og miljø. Vi nyder at kende navnene på vores kunder og deres børn og hunde. I supermarkederne køber man fabriksfremstillet mad, hvor kvalitetsparametrene er reproducerbarhed og økonomi – vi tilbyder et alternativ, hvor stolthed, håndværk, bæredygtighed og ikke mindst smag er det vigtigste.

Vi ønsker samtidig at ændre folks opfattelse af, at en specialvarebutik er dyr. For os er det vigtigt, at alle skal kunne handle her. Det er klart, at gode råvarer koster mere end et fabriksprodukt – det skal de gøre – men vi gør vores bedste for at holde priserne på et plan, hvor alle kan være med«, siger Mirian.

Online: Nørrebro Kolonial på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af