Falsk Banksy solgt som kryptokunst for 1,9 millioner kroner

Falsk Banksy solgt som kryptokunst for 1,9 millioner kroner
Kryptokunstværket, der blev solgt som en falsk Banksy. (Foto: Ukendt hacker (eller Banksy?))

Banksy er kendt for sine provokerende kunstværker, der oftest fungerer som en kritik af samfundet omkring os.

Men tirsdag aften blev kunstneren selv centrum i et slags provo-stunt, da Banksys hjemmeside tilsyneladende blev hacket og derefter brugt til at sælge et stykke kryptokunst i form af en såkaldt NFT til en værdi af 1,9 millioner kroner.

Køberen var en kunstsamler, der går under navnet Pranksy, og hvis det ikke får alarmklokkerne til at ringe, så gik de for alvor i gang, da Banksys publicist udtalte, at kunstneren ikke stod bag kryptokunstværket.

Kunstværket, der bærer titlen ‘Great Redistribution of the Climate Change Disaster’, minder om de populære CryptoPunk-NFT’er, som tidligere har solgt for tusindvis af kroner.

Titlen lugter altså lidt af Banksy i form af kritikken rettet mod teknologien bag kryptokunst, der møder modstand for et voldsomt energiforbrug, samt kryptokunstbranchens hang til at sælge værker for vanvittigt høje summer.

Men Banksy har altså efter sigende ingen tilknytning til kunstværket, og da det var blevet solgt, slettede hackeren hurtigt siden og selve linket til auktionen igen.

Historien slutter dog ikke helt der, for det helt store tvist er, at hackeren åbenbart har tilbageført pengene til Pranksy for den falske NFT – ikke at det gør os klogere på, hvad der faktisk er op og ned i sagen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af