Quentin Tarantino sagsøges for kryptokunst med ‘Pulp Fiction’

Quentin Tarantino sagsøges for kryptokunst med ‘Pulp Fiction’
Quentin Tarantino under filmfestivalen i Cannes i maj, hvor 'Once Upon a Time in Hollywood' fik premiere. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Da Quentin Tarantino for nylig kunne annoncere et kommende salg af kryptokunst med eksklusive elementer fra ‘Pulp Fiction’, var det formentlig en våd drøm for hans største fans.

Det var dog ikke alle, der var lige begejstrede for projektet, som går under navnet ‘Tarantino NFT Collection’, for nu sagsøger Miramax – filmstudiet bag adskillige af Tarantinos film, heriblandt ‘Pulp Fiction’ – instruktøren, skriver The Hollywood Reporter.

‘Tarantino NFT Collection’ består af såkaldte NFT’er (kryptokunst, der kan købes og sælges digitalt), som blandt andet er baserede på fraklippede scener og kommentarspor fra Tarantino selv.

En del af projektet ville være synligt for alle, imens eksklusive elementer blev hemmeligholdt og kun gjort tilgængelige for købere. Men det vil Miramax altså sætte en stopper for.

En del af årsagen til søgsmålet skyldes efter sigende, at Miramax selv vil satse på NFT’er, og at Tarantinos projekt derfor underminerer denne satsning.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af