Er Reese Witherspoon ved at blive Twitters næste crypto bro?

Er Reese Witherspoon ved at blive Twitters næste crypto bro?
Reese Witherspoon. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Hun er en af vores generations mest anerkendte skuespillerinder, hun har en Oscar stående derhjemme, og hun har brugt sin succes til at etablere et selskab, der støtter filmproduktioner af og om kvinder.

Derfor er det måske lidt overraskende, at Reese Witherspoons næste store satsning tilsyneladende er kryptokunst og mere præcist NFT’er.

Således proklamerede hun så sent som i går, at alle mennesker i fremtiden vil have en digital identitet, der eksisterer side om side med vores identiet i den fysiske verden.

»Avatars, krypto-punge og digitale produkter bliver normen. Er du klar til det?«, lød det fra skuespillerinden.

Witherspoon har de seneste måneder intensiveret sin rolle som krypto-fortaler på Twitter, hvor hun efterhånden poster regelmæssige opdateringer om NFT’er.

Hendes fokus har ikke mindst været på at få flere kvinder ind i NFT-miljøet, der ellers er domineret af mænd. En undersøgelse sidste år viste, at blot 16 procent af kunstnerne er kvinder.

Det er ikke kun Witherspoon, der er hoppet med på NFT-bølgen. Hendes produktionsselskab Hello Sunshine er således også blevet kryptokunstsamler, da firmaet for nylig købte en NFT fra ‘Women Rise NFT’.

Projektet består af 10.000 tilfældige NFT’er med billeder af kvindelige aktivister, forskere og forbilleder i digital form.

Nogle af billederne opfattes på grund af specifikke grafiske detaljer som mere unikke end andre, og de følger derfor den (ofte misbrugte) NFT-model, hvor de sjældne udgaver udelukkende opkøbes med henblik på at sælge dem til overpris.

Selvom Witherspoons formål med at få flere kvinder til at involvere sig i kryptobranchen tilsyneladende er ganske beundringsværdigt, har det dog tiltrukket en del kritik på den krypto-skeptiske del af Twitter.

Flere frygter nemlig, at Witherspoon blot er den seneste i rækken af flere berømtheder, der som en slags Hollywood-crypto bro hyper uden egentlig at vide noget om den grundlæggende teknologi bag kryptovaluta og NFT’er.

I efteråret dukkede Matt Damon således op i en reklame for platformen Crypto.com, hvilket resulterede i voldsom kritik.

Og blot i denne uge blev Kim Kardashian sagsøgt for sin rolle i et svindelnummer med en fup-kryptovaluta, der huserede på sociale medier sidste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af