Matt Damon under heftig kritik efter tåkrummende krypto-reklame

Matt Damon under heftig kritik efter tåkrummende krypto-reklame
Matt Damon møder pressen i Cannes i anledning af 'Stillwater'-premieren. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Du har måske allerede set en reklame med Matt Damon, hvor han opremser store bedrifter, der både skrev historie, men også blot var tæt på at skrive historie, inden de gik i vasken.

Reklamen, som promoverer handel med kryptovaluta via platformen Crypto.com, dukkede oprindeligt op i efteråret, men har nu fået en renæssance i USA, efter den i weekenden blev vist på nationalt tv.

Siden da er kritikken haglet ned over skuespilleren, der med sin optræden i reklamen møder modstand for at annoncere for en af de mest markante handelsplatforme i den ofte udskældte kryptoverden.

I reklamen går Damon igennem et stort galleri, imens de (mislykkede) bedrifter visualiseres. Det hele slutter af med ordsproget »Fortune favors the brave« – dem, der er først ude, vinder stort.

Den lange tale fra skuespilleren lægger op til, at man skal kaste sig ind i kryptovaluta hos Crypto.com – for dem, der tør gå forrest, er også dem, der i sidste ende sidder med den største gevinst.

En stor del af kritikken går på, at Damon – en af Hollywoods største skuespillere, som i øvrigt ikke burde mangle penge – reklamerer for kryptovaluta, der i høj grad kritiseres for at være et spekulativt aktiv.

Samtidig påpeges det, at Damon, der gør sig en del i filantropisk arbejde for klimaet, nu advokerer for en teknologi, der efterhånden er notorisk kendt for et massivt energiforbrug.

Og så er der naturligvis de resterende, der gør opmærksom på, at Damons karrieremæssige beslutninger ikke altid giver så god mening.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af