Ukraine modtager mere end 100 millioner kroner i kryptovaluta-donationer

Ukraine modtager mere end 100 millioner kroner i kryptovaluta-donationer
Bitcoin. (Foto: Executium/Unsplash)

Det vælter ind med hjælp til Ukraine i kampen mod Ruslands invasion, men det er ikke kun i form af flygtningehjælp, våben og andre materielle donationer – det er også i form af kryptovaluta.

Ifølge CNBC har den ukrainske regering indsamlet 66 millioner kroner via deres officielle kanaler, heriblandt med en særdeles aktiv profil på Twitter, hvor de i weekenden lagde et opslag ud om kryptovaluta-donationer.

Her har de taget imod tilskud i form af Bitcoin, Ethereum og Tether, og opslaget er nu det første, man ser, når man går ind på Twitter-profilen.

Resten af donationerne kommer fra NGO’er, som har indsamlet via andre platforme og ved salg af kryptokunst, hvor pengene er gået til at hjælpe det ukrainske folk og landets militær.

Ifølge Tom Robinson fra Elliptic, som analyserer blockchain (herunder kryptovaluta-aktivitet), er krypto-donationer blevet et vigtigt alternativ til de klassiske pengeindsamlinger, der foregår igennem det komplekse banksystem:

»De foregår hurtigt og på tværs af grænser, hvor de omgår finansielle institutioner, som ellers kunne finde på at blokere betalingerne«, forklarer han

Et eksempel på dette fandt sted i sidste uge, da en indsamling for en non-profit organisation, som køber skudsikre veste til ukrainske soldater og frivillige, blev suspenderet af Patreon, hvorefter platformen automatisk tilbageførte alle beløb til deres oprindelige ejere.

På grund af kryptovalutaens evne til at snige sig udenom de etablerede institutioner har Ukraines vicepremierminister, Mykhailo Fedorov, samtidig bedt de store, internationale kryptoplatforme om at bandlyse overførsler til russiske brugere.

Ukraine frygter nemlig, at Ruslands økonomiske aktivitet vil flytte over i det digitale univers, når sanktioner rettet mod russiske banker og fremtrædende personer, som skal rammes på pengepungen, træder i kraft.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af