Youtubere tjente millioner på at livestreame retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard

Youtubere tjente millioner på at livestreame retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard
Johnny Depp og Amber Heard i 2014, året før de blev gift. (Foto: Steve Granitz/WireImage)

Det har været en profitabel periode for de youtubere, der kastede sig over livedækningen af retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard, som udfoldede sig det meste af maj.

Således viser en opgørelse fra Playboard, at de mest succesfulde personligheder, der gør sig i videoer om juridiske sager, tjente mere end én million kroner over hele måneden ved at modtage donationer fra fans og seere i form af Super Chat.

Funktionen kan aktiveres under livestreams, hvor dem, der ser med, kan give drikkepenge til profilen bag udsendelsen. Beløbene kan variere fra en håndfuld kroner til flere tusinde på én gang.

Heraf tager YouTube 30 procent i gebyr, men alligevel sniger de mest populære youtubere sig over én million kroner i indtjening, skriver Insider.

De har talt med tre mest succesfulde på Playboards opgørelse, heriblandt Emily D. Baker, en profileret youtuber, der har gjort sig i jura-videoer på platformen, siden hun opsagde sit job som statsadvokat i 2017.

Hun bekræfter overfor Insider, at hun under retssagen nåede omkring 1,2 millioner kroner i indtægter via Super Chat-funktionen.

Hun slog samtidig sin rekord for antal seere på én gang, efter mere end 370.000 så med på samme tid under en af hendes livestreams.

En anden profil, LegalBytes, sikrede sig en indtjening på 1,6 millioner kroner fra den 11. april til 1. juni, hvor dramaet i retssalen udfoldede sig. Dette beløb er dog inklusiv annonceindtjening og før diverse gebyrer til blandt andet YouTube er fraregnet.

Den kontroversielle sag mellem Johnny Depp og Amber Heard kulminerede i en sejr til skuespilleren, der blev tilkendt erstatning på knap 70 millioner kroner fra sin ekskone efter anklager om bagvaskelse.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af