Elon Musk åbner op for bandlyste profiler på Twitter

Elon Musk åbner op for bandlyste profiler på Twitter
Elon Musk. (Foto: Win McNamee/Getty Images)

Står det til Elon Musk, så kan personer, som tidligere er blevet permanent suspenderet på Twitter, snart vende tilbage til platformen.

Onsdag oprettede verdens rigeste mand en afstemning, hvor han spurgte det sociale medies brugere om deres holdning til emnet:

»Skal Twitter tilbyde amnesti til suspenderede kontoer, så længe de ikke har brudt loven eller deltaget i markant spam?« lød det.

Resultatet var et overvældende ja med 72,4 procent af svarene.

Musk fulgte torsdag aften op på resultatet med et nyt tweet, hvor der stod: »Folket har talt. Amnesti begynder i næste uge«.

Dermed åbnes der altså op for brugere, som ellers tidligere er blevet smidt på porten for overtrædelse af platformens indholdspolitik.

Der er dog stadig mange spørgsmål ved Musks tiltag. Et af dem er selve afstemningen, hvor mere end tre millioner kontoer afgav deres stemme, for det er ikke nødvendigvis verificerede brugere, og i teorien kan en afstemning af denne slags kapres med falske profiler for at manipulere resultatet.

Et andet er, hvem Musk faktisk har tænkt sig at lukke ind på platformen igen. For selvom ulovligheder automatisk udelukker nogle højtprofilerede personligheder, så er spørgsmålet, hvilke kriterier Twitter faktisk vurderer ud fra.

Efter afstemningen er afsluttet, har mange rettet opmærksomheden mod profiler som Alex Jones, der for nylig blev dømt til at betale en milliarderstatning til ofrene for en konspirationsteori om Sandy Hook-masseskyderiet, hvor 20 børn blev dræbt.

Musk virkede dog tidligere på ugen ganske afvisende overfor at lade personer Jones vende tilbage til Twitter, og Jones selv har heller ikke udvist den store interesse for et comeback, skriver Axios.

Spørgsmålet er bare, om Musk er af samme overbevisning, nu når folket har talt i hans egen afstemning.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af