Tre danske spil nomineret til en af spilbranchens største priser

Tre danske spil nomineret til en af spilbranchens største priser
'The Forest Quartet'. (Foto: PR)

Den danske spilbranche kan roligt klappe sig selv på skulderen, efter tre spil har sikret sig nomineringer til årets Independent Games Festival.

De tre nomineringer blev annonceret tirsdag aften, og det er især de unge danske kræfter, der har imponeret med deres kreativitet.

Således er to spil nomineret i kategorien for Best Student Game, hvor både ‘Mind Diver’ fra studiet Indoor Sunglasses, som udspringer af Den Danske Filmskole, og ‘Presenter Slides’ fra Mathias Schifter og Brin Žvan, som har rødder i IT Universitet, skal dyste om hæderen.

Den tredje nominering er kategorien Excellence in Audio, hvor det jazzede ‘The Forest Quartet’ har imponeret med sit musikalske landskab.

Spillet, hvor man skal hjælpe sorgramte bandmedlemmer med at finde lys i mørket, landede til stor ros i slutningen af 2022, hvor Soundvenue gav det fire stjerner for at ramme alle de rigtige toner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Independent Games Festival bliver opfattet som en af branchens ypperste priser, og trods navnet er det ikke kun forbeholdt små, skæve spil, men derimod nogle af årets mest markante udgivelser på de største platforme.

Det understreges ikke mindst af hovedkategoriens fem nominerede titler, der blandt andet inkluderer Xbox-sensation ‘Tunic’ (der senere ramte Nintendo Switch og PlayStation), som vi gav fem stjerner sidste år.

En af de største favoritter er dog ‘Immortality’, som af Soundvenue blev udråbt som årets bedste spil i 2022 efter en overlegen lancering, der resulterede i seks stjerner.

Om de danske spil kan sikre branchen en sejr eller to ved IGF, finder vi ud af den 22. marts, hvor prisuddelingen løber af stablen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af