Gør Microsoft klar til at lade en robot svare på dine mest brændende spørgsmål?

Gør Microsoft klar til at lade en robot svare på dine mest brændende spørgsmål?
Robot møder menneske. (Foto: Tara Winstead/Pexels)

Det lader til, at Microsoft hopper med på vognen og drager nytte af tidens mest populære kunstige intelligens, nemlig chatbotten ChatGPT.

Afsløringen kommer tilsyneladende fra brugeren Owen Yin på Twitter, som lagde mærke til, at Bing – techgigantens søgemaskine – pludselig så markant anderledes ud, skriver The Verge.

Yin uddybede senere på blogmediet Medium, at søgemaskinen ikke kun svarede på spørgsmål, men også var i stand til at holde en samtale kørende, hvor der løbende kom uddybende opfølgninger på brugerens anmodninger.

Microsoft har endnu ikke bekræftet, at de har opdateret Bing med den kunstige intelligens, som dog også lader til at forsvinde lige så hurtigt fra brugernes computere, som den dukker op.

Ikke desto mindre viser flere skærmbilleder, at mulighederne med AI i søgeresultater i den grad udvider opfattelsen af, hvad en søgemaskine kan.

I et billede, som The Verge inkluderer, opremser ChatGPT et længere resultat, hvor der inddrages svar fra flere artikler, som den herefter citerer og kildeangiver – man har altså mulighed for at gå direkte til flere kilder på én gang.

Det er dog værd at bemærke, at Microsoft tilsyneladende har indsat et tydeligt dementi til alle, der bruger tjenesten, for at understrege, at man ikke altid kan stole på alt, hvad man læser online:

»Bing drives af AI, så overraskelser og fejl kan opstå. Sørg for at faktatjekke og del din feedback, så vi kan lære og forbedre tjenesten«, skriver de.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af