Joels angstanfald i ‘The Last of Us’ er blevet ugens mest relaterbare meme

Joels angstanfald i ‘The Last of Us’ er blevet ugens mest relaterbare meme
'The Last of Us' afsnit 5. (Foto: HBO Max)

Med de strabadser, som Joel og Ellie har været igennem de seneste uger, er det ikke noget under, at den ene hovedperson i ‘The Last of Us’ er ved at bukke under for presset.

I det sjette afsnit af serien måtte Joel flere gange tage sig til brystet, og imens nogle frygtede, at der var et hjertetilfælde under opsejling, så var sandheden en helt anden: Han lider af angstanfald.

Hvis der er noget, som brugere på sociale medier kan nikke genkendende til, så er det at blive ramt af den tunge og kvælende følelse – og således blev et meme født.

Tre gange i løbet af ‘Kin’, som det sjette afsnit hed, tog Joel sig til brystet, imens han måtte sunde sig med dybe vejrtrækninger.

Billederne af de tre scener er nu blevet sammensat til et meme, der dækker over den eksistentielle angst, som kan opstå over de mindste ting.

Som flere brugere påpeger, er det ikke overraskende, at de ting, som Joel har været igennem – heriblandt de traumatiske tab af både sin datter og Tess – har sat sine spor.

Mere overraskende er det måske, hvor spot on Pedro Pascal faktisk formår at skildre følelsen af at blive ramt af et angstanfald.

En interessant detalje, som er udsprunget af ugens meme, er i øvrigt, at der i det seneste remake af det oprindelige spil, ‘The Last of Us Part I’, faktisk hentydes til, at Joel har angst.

I spillets første minutter kan man vandre rundt i Joels hus, hvor et sæt skarpe øjne har spottet et glas piller mod netop angst på bordet ved siden af hans seng.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af