Kim Blæsbjergs ‘De bedste familier’ modtager De Gyldne Laurbær

Kim Blæsbjergs ‘De bedste familier’ modtager De Gyldne Laurbær
Kim Blæsbjerg. (Foto: Lea Meilandt)

I disse uger, hvor jordskredet i Randers fylder i de danske medier, har boghandlerne valgt at hylde en bog om de akkurat lige så virkelige miljøproblemer, der blev skabt af kemivirksomheden Cheminova op igennem den sidste halvdel af det 20. århundrede.

Kim Blæsbjerg er født i Lemvig, og ‘De bedste familier’ handler om det løft, som Cheminova giver byen i efterkrigstiden, da den etablerer sig i området.

Senere begynder problemerne ved virksomhedens svinende produktion at melde sig, men ingen siger noget af hensyn til lokalsamfundet og de arbejdsplader, som virksomheden har skabt. 

Bogomslaget til ‘De bedste familier’ af Kim Blæsbjerg. (Foto: Gutkind)

‘De bedste familier’ er både anmelderrost og en af de bedst sælgende bøger i 2023. De Gyldne Laurbær uddeles ved en afstemning blandt landets boghandlere, og ofte vil vinderen være en bog, som rammer et sweet spot mellem kritikerdarling og publikumsfavorit i en grad, hvor alle der læser, har læst den. De seneste to års vindere, Maren Uthaugs ’11%’ og Thomas Korsgaards ‘Man skulle nok have været der’, er gode eksempler derpå.

Apple Tree Productions, der blandt andet står bag ‘Dansegarderoben’, købte sidste år rettighederne til at lave ‘De bedste familier’ om til en tv-serie, meddeler forlaget Gutkind. i en pressemeddelelse.

Flere laurbærvindere er gennem tiden blevet plukket af film- og tv-branchen, og blandt andre har både Leonora Christina Skovs personlige coming-of-age-roman ‘Den der lever stille’ og Stine Pilgaards coronasucces ‘Meter i sekundet’ fået et efterspil på biograflærredet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af