Den røde løber gik i sort: Her er de Oscar-looks, der skilte sig ud

Den røde løber gik i sort: Her er de Oscar-looks, der skilte sig ud
Eugene Lee Yang. (Foto: Sarah Morris/WireImage/Getty Images)

Der er én virkelig god ting at sige om årets røde løber: Den var rød. Sidste års løber i en farve, som arrangørerne selv kaldte champagne, men som alle vidste var sad beige, fik stjernerne til at se ud som om, at deres kjoler havde en forkert farve.

I år var det sort, konservativt og med lidt for få højdepunkter.

Vi har samlet dem, der gjorde sig bemærket og bragte en smule glamour til et show, der havde valgt højtideligheden over eskapismen.

Sort er det nye sort

Jesus Kristus, hvor var der meget sort. De eneste, der formåede virkelig at give os lidt drama i sort, var Catherine O’Hara i et palliet-wetlook inspireret af hendes ikoniske rolle i ‘Beetlejuice’ og 92-årige Rita Moreno i en fuldstændig fantastisk Badgley Mischka-kjole.

Catherine O’Hara. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)
Rita Moreno. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Brocher

Natten bød på et nyt spin på det kedelige, sorte jakkesæt, som uendeligt mange mænd tropper op i hvert år. En del havde smækket en broche på og kaldt det en dag. Om ikke andet, er det da forfriskende at se flotte juveler på mændene.

Ncuti Gatwa. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)
Mark Ruffalo. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)
Ben Kingsley. (Foto: amie McCarthy/WireImage/Getty Images)

Peplum

Det lille skørt fra talje til hofte er en gammel kending fra 2010’ernes mørkeste år. Men peplum er altså genopstået fra de døde og lever nu i bedste velgående konstrueret i alt fra heftigt broderi til lette fjer.

Emma Stone. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)
Gabrielle Union. (Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images)
Lupita Nyong’o. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Barbie er død, længe leve Glinda

Barbie-core afgik ved døden på den røde løber, da Margot Robbie kom i sort. Skud ud til America Ferrera, der i Versace gav fænomenet en værdig afsked.

Til spørgsmålet om, hvem der nu har overtaget tendensen til at klæde sig som sin rolle, er svaret Ariana Grande i Glinda-lyserød og Cynthia Erivo i ikke-helt-Elphaba-grøn, but you get the point.

Margot Robbie. (Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images)
America Ferrera. (Foto: Sarah Morris/WireImage)
Ariana Grande. (Foto: Sarah Morris/WireImage/Getty Images)
Cynthia Erivo. (Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images)

Defying gravity

Apropos ‘Wicked’ og musicalens store banger ‘Defying Gravity’, var der indtil flere stjerner, der havde iført sig looks, hvor udskæringer og stropper gav fornemmelsen af tekstil, der var blevet berørt med en tryllestav.

Især skal Florence Pugh have ros for ikke at være iført transparent Valentino, som hun ellers har for vane. I stedet var hun elegant i Del Core.

Sandra Hüller. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)
Emily Blunt. (Foto: John Shearer/WireImage/Getty Images)
Florence Pugh. (Foto: John Shearer/WireImage)

Oprindelige amerikanere

Lily Gladstone og Quannah Chasinghorse mødte op i kjoler, der begge er skabt af indfødte amerikanske kunstnere og bragte noget så sjældent som grafisk print til den røde løber. Lily Gladstones kjole er et collab mellem Gucci og Joe Big Mountain fra Ironhouse Quiltwork.

Lily Gladstone. (Foto: Aliah Anderson/Getty Images)
D’Pharaoh Woon-A-Tai og Quannah Chasinghorse. (Foto: Arturo Holmes/Getty Images)

It’s giving kilt

Storbritannien havde sneget sig ind i form af skotsktern og outfits, der gav mindelser om posh kostskoleuniformer. Celine Song i den mest forfinede form med endnu en yndig broche, Billie Eilish, der sagtens kunne træde direkte ind i et remake af ‘Heathers’, og Andrea Riseburough, der havde ignoreret memoet om at komme i sort.

Celine Song. (Foto: John Shearer/WireImage/Getty Images)
Billie Eilish. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)
Andrea Riseborough. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Gloves for days

Serving old Hollywood glam. Handskerne bliver længere og længere, og vi elsker alt ved det. Carey Mulligan i Balenciaga inspireret af et arkivlook fra 1951 var en af aftenens bedst klædte.

Carey Mulligan. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)
Becky G. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Chef’s kiss

Vores favoritter var dem, der havde prioriteret farve, tekstur og outfits, hvis skrædderhåndværk var så enestående, at de lyste hele seancen op.

Anya Taylor-Joy. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

På TV 2 kunne de hverken huske navnet på Anya Taylor-Joy eller ‘Queens Gambit’ (»hende fra skak«), men vi kommer til at huske hende for den smukke, perlebesatte Dior-kreation, der er inspireret af en kjole fra ‘New Look’-perioden.

Leah Lewis. (Foto: Sarah Morris/WireImage/Getty Images)

Leah Lewis svævede nærmest i et florlet Lever Couture-look, der passede godt til hendes optræden i ‘Elemental’. Hun har så valgt luft over ild, som hun ellers spiller i filmen, men det skal ikke skille os ad.

Da’Vine Joy Randolph. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)

Da’Vine Joy Randolph har været åben omkring, at ingen designere har villet klæde hende på, men Louis Vuitton var i hvert fald sprunget på i denne omgang med en dueblå kreation, der med sit lange slæb og store tylærmer gav den glamour, vi holder os vågne for at opleve.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af