I ’Nyt fra Kondrup’ kan en sarkastisk nordjyde gøre alt interessant

I ’Nyt fra Kondrup’ kan en sarkastisk nordjyde gøre alt interessant
Emil Kondrup. (Foto: Rocco Peditto)

Hvis du synes, det lyder af meget, at en podcast, der handler om noget så flyvsk og vævende som »alt og intet«, får fire stjerner, så er jeg tilbøjelig til at give dig ret. Jeg er også overrasket. Hvad fanden foregår der?

Det er faktisk ret simpelt: Hvor Casper Christensen i ’Casper 3080 Tikøb’ formår at kedeliggøre interviews med kendisser, lykkes det til gengæld Emil Kondrup at få en dagligdag i det nordjyske til at være absurd underholdende. Og det er altså en kunst i sig selv.

For de af jer, der ikke kender så meget til Emil Kondrup, så er han, for at citere hans LinkedIn, »selvstændig gøgler«. Man har muligvis set hans sjove videoer på Instagram eller hans TV 2-program ‘Kondrup ka’ os’, der er en meget, meget jysk udgave af ‘Linde på Langeland’. 

Måske har du hørt hans Podimo-program ‘Nyt fra Skørping’. Det kan også være, at denne anmeldelse er første gang, man stifter bekendtskab med Kondrup & Co., det er også helt okay,. Jeg vil under alle omstændigheder varmt anbefale, at man hopper med ombord på ’Nyt fra Kondrup’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

To gange om ugen sætter Emil sig foran mikrofonen og tømmer hovedet for »hvad end der måtte fylde«, og det er virkelig, skal jeg hilse at sige, både stort og småt. Fra en live-reportage fra genbrugspladsen eller en anekdote om noget slik, der blev glemt på en ferie, til hvordan man får det perfekte familieliv.

Indimellem får han også besøg af sin kæreste Lisa Marie, der leverer en sober kontrast til Emils ironiske distance, og dynamikken mellem de to er svært underholdende. Man er ikke i tvivl om, at man har at gøre med et par, der ved alt om hinanden, og derfor kan sige stort set lige, hvad der falder dem ind.

Hver episode kender i høj grad sin besøgstid – de ligger typisk på et sted mellem 15 og 20 minutter – hvorfor man lige præcis aldrig når at tænke »så har jeg vist også hørt nok om den generalforsamling«, eller, »så er der vist heller ikke mere kød på den McDrive-historie« (okay, lige præcis McDrive-historien er måske et dårligt eksempel, og her tror jeg egentlig, Emil vil give mig ret).

Det er et to-gange-ugentligt skud hverdagsiagttagelser og familiefarproblematikker, indledt med en skøn jingle og leveret med charme, humor og nordjysk dialekt.

Men, med alt det sagt, så er det virkelig også en podcast om alt og intet. Her bliver der i høj grad holdt, hvad der loves. Så det ville være lyv at sige, at jeg gik synderligt meget klogere fra hver episode – men det ville også være lyv at sige, at jeg ankom i bedre humør, end jeg forlod.

’Nyt fra Kondrup’ er lowkey eskapisme, hvor den selvstændige gøgler Emil Kondrup inviterer os med på et kort, underholdende visit i hans hoved og hans liv. Hvis man, ligesom jeg, er begyndt at få lidt breaking news-lede, så er den her podcast et hårdt tiltrængt afbræk.


Kort sagt:
’Nyt fra Kondrup’ er på godt og ondt en podcast om alt og intet, men når indslagene leveres med charme og sarkasme af Emil Kondrup, så kunne det i princippet have været en podcast om telefonbogens historie uden at miste mig som lytter.

’Nyt fra Kondrup’. Podcast. Hovedskaber: Emil Kondrup Varighed: afsnit af ca. 15-30 min. Premiere: Kan høres på diverse podcastplatforme.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af