Apple undskylder for kontroversiel reklame, der knuser kunst og kultur

Apple undskylder for kontroversiel reklame, der knuser kunst og kultur
Screenshot fra Apples nye reklamefilm for iPad Pro.

Man forstår godt ideen bag reklamefilmen for Apples nye iPad Pro-modeller, hvori en kæmpe hydraulisk presse kvaser objekter fra kunstens verden.

Instrumenter, et arkadespil, malergrej, et kamera, en skulptur og en stak bøger bliver mast under stor vægt og til slut kondenseret i Apples tyndeste tablet nogensinde.

»Prøv forestille jer alle de ting, der vil blive skabt på den her«, skrev Apples CEO, Tim Cook, da han i tirsdags postede videoen på X.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men efter et backlash online har Apple nu set sig nødsaget til at undskylde for videoen. Det skriver Variety.

Det hele handler som bekendt om øjnene, der ser. Og kritiske blikke ser reklamen som et slående eksempel på, hvordan store tech-firmaer undergraver kreative og kunstneriske brancher. Et tema, der er særligt aktuelt i en tid, hvor AI vinder frem og af mange ses om en trussel mod kreatives fremtidige levebrød.

Tor Myhren, Apples vicedirektør for marketingkommunikation, lagde ifølge Variety navn til en officiel udmelding om reklamen, der ikke længere vil blive vist på tv:

»Kreativitet er i vores DNA hos Apple, og det er utroligt vigtigt for os at designe produkter, der støtter kreative mennesker over hele verden. Vores mål er altid at fejre de utallige måder, brugere udtrykker sig på og bringer deres ideer ud i livet gennem iPad. Denne video var en forbier, og vi beklager«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af