Jake Gyllenhaals ‘SNL’-sketch blotlægger alt, hvad der er galt med fast fashion – og pilen peger også på dig

Jake Gyllenhaals ‘SNL’-sketch blotlægger alt, hvad der er galt med fast fashion – og pilen peger også på dig
Jake Gyllenhaal i 'Saturday Night Live'-sketch. (Foto: PR)

I lørdags var ‘Road House’-aktuelle Jake Gyllenhaal gæstevært for sketchshowet ‘Saturday Night Live’. Her stod fast fashion-tendensen på det globale marked for skud i en sketch, der slet og ret hedder ‘Fast Fashion Ad’.

Sketchen fungerer som en reklame for et fiktivt kinesisk modebrand ved navn Xiemu – en slet skjult reference til de kinesiske webshobs Shein og Temu.

Disse onlinebutikker tilbyder et hav af handelsvarer, heriblandt tøj, til forbrugere verden over til afsindigt billige priser. Til gengæld bliver de ifølge TV 2 kritiseret for at belaste miljøet med masseproduktion af billige produkter i dårlig kvalitet og at have tvivlsomme arbejdsforhold for de mennesker, der fremstiller produkterne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I ‘SNL’s parodi optræder Jake Gyllenhaal og nogle af showets faste komikere som modeller i det yderst billige tøj. Undervejs begynder de at stille spørgsmål ved reklamevideoens mistænkelige fortællerstemme, der siger ting som »Ikke lavet med tvungent arbejde«, »Ingen fanger involveret« og »De bedste materialer«.

Gentagne gange svarer fortælleren: »Det skal du ikke bekymre dig om«.

Parodien peger dermed ikke kun på de kinesiske onlinebutikker, men også på de vestlige forbrugere der vender det blinde øje til de billige varers skyggesider.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af