Kathleen Hanna bekæmper falske AI-biografier

Kathleen Hanna bekæmper falske AI-biografier
Kathleen Hanna. (Foto: Ollie Millington/Redferns)

I denne uge udkom Bikini Kill-forsanger Kathleen Hannas selvbiografi ‘Rebel Girl’ til store roser fra vores anmelder Anton Rothstein.

Det er imidlertid langt fra den eneste Kathleen Hanna-biografi i onlineboghandlen, for det sker oftere og oftere, at en længe ventet bog ledsages af indtil flere, AI-genererede titler, der kan forveksles med den egentlige udgivelse, ifølge Literary Hub.

I et humoristisk Instagram-post lover Kathleen Hanna at købe alle de falske bøger og berette om dem til sine følgere på Instagram, hvis de til gengæld lover at købe den rigtige bog i stedet. Hun håber, at mindst én af dem indeholder en opdigtet historie om dengang hun fødte Lana del Rey.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Internettet er fuld af den slags falske biografier. Man kan eksempelvis prøve at søge på Maurie Putella, “forfatteren” bag ‘Kathleen Hanna: Breaking Barriers, Breaking Silence’, der er en produktiv biograf, som det imidlertid ikke er muligt at finde nogle informationer om på nettet.

AI-svindlen med længe ventede biografier ligger i en retslig gråzone, i og med at AI ikke er forbudt på alle platforme og biografier kan skrives uden at hovedpersonen er involveret.

Ikke desto mindre kan Literary Hub konstatere at flere af de falske biografier, inklusive den perfekt navngivne ‘Kathleen Hanna Biography Book: A Punk Feminist Queen in the Spotlight’ er blevet fjernet fra Amazon.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af