Der findes fire (!) ’Bachelorette’-podcasts – og den bedste skjuler, hvordan pølsen bliver lavet

Har vi virkelig brug for hele fire podcasts, der følger det danske realityhit ’Bachelorette’? Soundvenues Rikke Bjørnholt Fink har hørt dem alle, fundet sin favorit, og konstaterer, at man kun kan tåle et vist kvantum insider-viden, før magien ved reality-tv begynder at fordampe.
Der findes fire (!) ’Bachelorette’-podcasts – og den bedste skjuler, hvordan pølsen bliver lavet
Lissa fra 'Bachelorette' sæson 2. (Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

KOMMENTAR. Det er ikke forfærdeligt overraskende, at der findes fire dedikerede ’Bachelorette’-podcasts i betragtning af, at sidste sæson både var et seerhit og en kilde til mangt en borgerlig kommentar om maskulinitetskrise.

Podcasten er et medie, hvor vi først og fremmest taler om noget, og et velproduceret reality-program kan som regel være dette noget. 

I kampen om lytterne giver det derfor god mening, at både store tjenester og medier samt uafhængige lydskabere har fået ideen til en dedikeret ’Bachelorette’-podcast, der kan lokke kunder i butikken.

Podimo har ’Bag om Bachelorette’, den tidligere deltager Nicolai Lydiksen står bag ’The Bachelårette Podcast’, der er en influencer-udgave i form af ’Mette Maries mening om Bachelorette’, og så er der TV 2’s officielle ’Besat af Bachelorette’.

Selvom de ligner hinanden med deres lyserøde thumbnails og, well, store sammenfald i samtaleemner og potentielle gæster, gør de ’Bachelorette’-watch 2024 på hver deres måde.

Jeg har lyttet til dem alle – iført den ja-hat, der også er tatoveret på Mads’ ankel.

1. Den med den stakkels lydmand

‘Bag om Bachelorette’. (Foto: Sofus Chammon/Podimo)

Jeg troede, at jeg ville være mest til Podimos dybdegående ’Bag om Bachelorette’, der har sidste sæsons store stjerne, Mette Sommer, som vært.

Hun er karismatisk, rig på bagom-viden fra programmet, og i første afsnit giver hun og sidste års fellow-bachelorette, Julie, faklen videre til de to nye bachelorettes, Sofie og Lissa, der også er gæster. Genial begyndelse. 

Men problemet med Mette Sommer er simpelthen, at hun ved for meget. 

For så lærer man, at produktionen kan finde på nærmest at gemme kvinderne for hinanden, og at deltagerne bruger længere tid på at blive interviewet om at date, end faktisk at date.

Senere inviterer Sommer sin ’vinder’, Boris, ind til en snak om sidste-rose-talen, og hvordan man skal øve sig på at lade begge de to sidste deltagere dingle.

Desuden afslører hun i ‘Det store kysseafsnit’, at kyssene i programmet (høj-de-punkt-et) er en dybt akavet oplevelse for deltagerne, når man har en kameramand i smasken og alt går direkte i hørebøfferne på den stakkels lydmand.

Al kærlighed til Mette Sommer, men hendes podcast giver mig lyst til at droppe årets ’Bachelorette’-sæson. Reality skal kunne sælge illusionen om, at alle kunstgrebene forløser nogle ægte følelser, men i ’Bag om Bachelorette’ bliver man belastet af al den indsigt, som Sommer serverer.

Jeg har ikke lyst til at høre, hvordan pølsen bliver lavet, God damn it!

2. Den hvor Thailand ligger tæt på Sri Lanka 

‘The Bachelårette Podcast’. (Foto: Nicolai Lydiksen)

‘The Bachelårette Podcast’ hedder et andet bud. I mit præ-Roskilde-hoved bliver det til Bachelålålålålålårette sunget på ’Seven Nation Army’, for viben er temmelig dudebro. Sidste sæsons funny guy, Nicolai Lydiksen, og podcastvært Chano Jørgensen undersøger nemlig realityprogrammet fra et mere maskulin-ish perspektiv med afsnitstitler som ’To store kokosnødder’ og ’Anders er til alt’.

I første afsnit laves der en kønsskiftejoke, for »de er fandme tæt på Thailand« og så er stilen ligesom lagt. Gæsterne består af ’Bachelorette’s vragede mænd, men det er desværre ikke muligt at have Lasse som gæst, fordi så boller Chano ham bare, som Nikolaj siger.

Dette er kort sagt nok ikke podcasten for dem, der som Lissa bor på Nørrebro og er journalistpraktikant på Politiken.

Til gengæld sender de alle de dage, der også er tv-program, og viben er chill, venskabelig – som mandehuset, men med færre perleplader.

3. Den fra kælderen i Køge

‘Mette Maries mening om Bachelorette’ (Foto: Mette Marie Lei Lange)

»Kælderen i Køge« lyder temmelig rædselsvækkende, men det er ikke desto mindre derfra, Mette Marie Lei Lange sender ’Mette Maries mening om Bachelorette’. MMLL er influencer og hendes podcast er først og fremmest til fans. Af ’Bachelorette’ såvel som af hende.

Podcasten sender alle de dage, hvor der også kommer afsnit af ’Bachelorette’ og er helt simpelt et cirka 20-25 minutter langt rant fra Lei Lange om programmet og lidt om hende selv.

Det er ikke her, du får hverken insiderviden, spændende interviews eller lækkert lyddesign, men Lei Lange er mediemenneske og kan sagtens formulere kvalificerede meninger om tv.

Eksempelvis er jeg meget enig i hendes betragtning om, at der ikke er noget værre end deltagere i datingprogrammer, der er der for »at prøve sig selv af«. Selvfølgelig er det rigtigt for manges vedkommende, men klip det dog ud. Jeg vil kun høre om dem, der forstår, at de skal lade som om, de prøver at finde kærligheden.

4. Den med de kendte fangirls

‘Besat af Bachelorette’. (Foto: Magnus Dolling Brunebjerg/TV 2)

Line Kirsten Nikolajsen har fået æren af at blive TV 2’s officielle ’Bachelorette’-podcaster. Foreløbig udkommer podcasten dog kun ugentligt, hvilket virker en anelse sløjt, når tv-programmet udsender tre afsnit hver uge. Det er ærgerligt, at ’Besat af Bachelorette’ på den måde er lidt ude af sync.

Når den bøvs er overstået, har Line Kirsten charme og personlighed nok til resten af ugens dage og kan sågar interviewe Mads om hans tatoveringer af ja-hatte og Pippi-citater uden at det bliver mediebrancheironisk. 

Introer og samtaleemner er valgt med en sans for finurlighed og gale detaljer, der forvisser lytteren om, at Mathias Helts indflydelse har nået den udbredelse i dansk podcasting, som den fortjener. Helt er da også gæst i første afsnit.

Konceptet med at invitere kendte fans ind til at fangirle i stedet for at gå i dybden med programmets produktion er langt fra original, men det passer til en følgepodcast og giver følelsen af at have en watercooler-samtale om ’Bachelorette’ med folk som Anton Hjejle og Anna Lin.

Så hvilken ’Bachelorette’-podcast er den bedste?

Det havde været sejt at udråbe et lille, frækt indiehit som den bedste ’Bachelorette’-podcast. 

Men efter at have shoppet rundt i programmets første uger, foretrækker jeg ’Besat af Bachelorette’, fordi den finder den bedste balance mellem at udvide min oplevelse og belaste mig med viden, der svækker min i forvejen vaklende tro på, at man kan finde kærligheden med grine-yoga og pælefiskeri i Sri Lanka.

For hvis man ikke kan det, hvorfor så kigge med?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af