Det første danske ’Bachelorette’ står over for en udfordring af karat

Det er skønt, at der kommer en ’Bachelor’ med kvindeligt fortegn, skriver reality-ekspert og tidligere caster Marlene Weybøll. Men programmet kan meget vel komme til at stå med en alvorlig mangelvare: Kvalificerede mænd.
Det første danske ’Bachelorette’ står over for en udfordring af karat
'The Bachelorette' USA. (Foto: ABC)

Sæson 19 af det amerikanske ’The Bachelorette’ har netop haft et finaleafsnit på to uger.

Jep, finalen var et to ugers liveevent, der blev vist på den amerikanske tv-kanal ABC i bedste sendetid. Det var deres første sæson med to Bachelorettes, og tro mig, ingen amerikanske fans på har været begejstrede for dét koncept.

Der var nemlig ikke nok mænd til de to bachelorettes, Gabby og Rachel. Faktisk var al spænding taget ud af programmet, da begge bachelorettes i de sidste tre afsnit kun havde en bejler tilbage hver. Så overraskelsesmomentet omkring, hvem der fik den sidste rose, var væk. Og produktionen havde bare ikke styr på formatet.

Alle har hadet sæsonen og ser nu frem til en ny sæson af ’The Bachelor’. Det bliver den 27. sæson, og det bliver med en enkelt bachelor. Han hedder Zach Shallcross og blev droppet af Rachel i den netop afsluttede ’The Bachelorette’-sæson. Det eneste, jeg på nuværende tidspunkt kan sige om ham, er, hans onkel er en kendis, skuespilleren Patrick Warburton, som vi kender fra ’Seinfeld’ og er en fast stemme i ’Family Guy’.

‘The Bachelorette’ USA. (Foto: ABC/Craig Sjodin)

Herhjemme har vi også fået Bachelor-nyheder. Sidste mandag offentliggjorde TV 2 Play, at der kommer en ny sæson af ’Bachelor’ til næste år. Med den succes programmet har haft, er det ingen overraskelse. Men denne gang er der fulgte store ændringer med. Og det var ikke, som jeg håbede, at de denne gang turde satse på kun én Bachelor. Men det var så det, jeg dernæst håbede, nemlig at det denne gang bliver én eller to Bachelorette(s) i stedet.

Vi ved endnu ikke, om det bliver ligesom med Bachelor, at der er to bachelorettes. Men må jeg allerede nu anbefale, at der kun bliver én.

Jeg har castet i 10 år på diverse tv-formater, også rigtigt mange datingprogrammer. Og det er altid det samme problem, man støder på. Det er vanvittigt svært at få mænd til at deltage i dating-formater, især når hovedfokus er kærlighed og dating. Programmer som ’Paradise Hotel’ har også et spilelement med, der handler om at smide hinanden ud, så man kan vinde pengene, og selvom man (før i tiden) skulle være i par, mand/kvinde, så var det altså ikke dating, der var det primære fokus.

Mændene gider ikke rigtigt det der med at skulle date og vise sårbarhed og følelser på tv. Og når det handler om ’Bachelorette’, hvor der er flere mænd, der skal date den sammen kvinde, så gider de da slet ikke konkurrencen med risikoen for at ’tabe’ en kvinde til en anden mand.

Desuden er det jo 1000 gange nemmere at gå på Tinder og scrolle lidt rundt der. Jeg har været på mande-Tinder her i Danmark over en vens skulder, og der er jo mange smukke kvinder at vælge imellem. Hvorfor tage helt til Caribien?

‘The Bachelorette’ USA. (Foto: ABC/Craig Sjodin)

Kvinder, derimod, har en romantisk forestilling om, at det rent faktisk kan lykkes at finde kærligheden i et reality-format. De er nemmere at få med på præmissen, og de er ofte parate til at gå relativt langt for at finde kærligheden.

Jeg vil gætte på, at det kan blive et problem at finde nok mænd til at date hele to danske bachelorettes. Hvis vi ser på sæson 2 af ’Bachelor’, var castet af kvinder virkelig konventionelt smukke, og de havde også andet end bare udseendet med sig. Det var et virkelig godt cast. Og finder man den samme type til at være bachelorette – som jeg forventer, at de gør – så skal standarden af mænd, der både ser godt ud, har gode jobs og kan finde ud af at være en kæreste også bare ramme samme standard.

Ellers ender vi med en ’Gift ved første blik’-situation, hvor kvinderne bare ikke er tiltrukket af mændene, fordi de ikke normalt falder for den type mænd. For de mænd, de gerne vil have, melder sig ikke til at blive gift ved første blik. Og i ’Gift ved første blik’ er de trods alt sammen hele tiden. I ’Bachelor’ får man måske en date om ugen, så det er vigtigt, at den fysiske tiltrækning er på plads ret hurtigt. At man skiller sig ud,. og at man ser frem til at mødes igen.

På HBO MAX har reality-datingformatet ’F-Boy Island’ med komiker Nikki Glaser som vært haft ret stor succes. Tre kvinder tager til et resort et varmt sted i verden. Her møder 24 mænd op, som vil forsøge at vinde deres gunst. Twistet er, at 12 af dem er selvproklamerede fuck boys, der egentlig er der for at smutte med den pengepræmie, som også er på højkant.

Programmet er lavet med masser af humor – selvom der selvfølgelig også er følelser på spil – og det er udviklet af en tidligere ’The Bachelor’-producer, Elan Gale.

‘The Bachelorette’ USA. (Foto: ABC/Craig Sjodin)

I Danmark har vi netop afsluttet optagelserne til den første sæson af ’F-Boy Island’. Det skulle have taget næsten seks måneder at finde mændene til programmet. Til sammenligning fik jeg engang seks uger til at finde et castbåret program til DR1’s bedste sendetid – der skulle jeg finde fire par, som havde udfordringer i deres parforhold.

Her er der tilmed et spilelement i form af en pengepræmie. Til gengæld er danske mænd måske ikke helt så villige til at skrige ud til hele Danmark, at de er fuckboys?

Der er ikke noget, jeg hellere vil, end at ’Bachelorette’ lykkes. Det er virkelig dejligt, at det er en kvinde (eller to), der har hovedrollen. Jeg vil rigtigt gerne se en kvinde navigere rundt i den datingpool.

Men jeg er bare så bange for, at TV 2 ender med et cast, hvor vi allerede fra starten kan se, at det ikke komme til at fungere. At der måske kun er få mænd med, og at vores bachelorette(s) må gå tomhændede hjem.

’Bachelorette’ kommer forventeligt på TV 2 Play i løbet af næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af