MrBeast kalder sin plads som YouTubes største kanal ‘hævn’ for PewDiePie

MrBeast kalder sin plads som YouTubes største kanal ‘hævn’ for PewDiePie
MrBeast. (Foto: MrBeast/YouTube)

MrBeast har nu officielt den YouTube-kanal med flest abonnementer, skriver The Verge. Han overtager pladsen fra YouTube-kanalen til det indiske pladeselskab, T-Series.

Jimmy Donaldson, som MrBeast hedder I civil, har på X skrevet, at han her 6 år efter har ’hævnet’ PewDiePie

Man husker måske ’Subscribe to PewDiePie’, der var en online-bevægelse tilbage i 2018-19, hvis formål var at holde T-Series væk fra førstepladsen ved at skaffe flere abonnenter til gamer/comedy-kanalen PewDiePie, som svenskeren Felix Kjellberg står bag.

Kjellberg producerede blandt andet et diss-track mod T-Series og opfordringen til at abonnere på hans side blev delt vidt og bredt på internettet. Mr. Beast var en af de YouTubere, der støttede op omkring PewDiePies bestræbelser på at forblive størst.

’Subscribe to PewDiePie’ var imidlertid også kontroversiel, fordi flere anså kampen om YouTube som en slags kulturkrig mellem Vesten og Indien og derfor anlagde en temmelig racistisk tone, som PewDiePie da også tog afstand fra.

Imidlertid var det allerede en velkendt sag i 2017, at PewDiePie havde for vane at lave anti-semitiske jokes, hvorfor mange ikke mente, at han var uskyldig i bevægelsens problematiske indhold.

Flere store YouTubere, inklusive Kjellberg selv, begyndte at modarbejde bevægelsen, da gerningsmanden i terrorangrebet i Christchurch, som dræbte 51 mennesker i en moské, sagde »subscribe to PewDiePie« under sin livestream af angrebet.

Halvanden måned efter angrebet erklærede Kjellberg, at kampen var tabt til T-Series, der på det tidspunkt også havde oparbejdet en signifikant føring i antallet af abonnenter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af