Fremadstormende designer udpeget som Balenciagas nye kreative chef

Fremadstormende designer udpeget som Balenciagas nye kreative chef
Demna Gvasalia.

Efter at det for et par måneder siden blev afsløret, at Alexander Wang stopper på posten som creative director for Balenciaga har spekulationerne gået på, hvem der bliver hans arvtager. Nu er det faldet på plads – og der er tale om et relativt ukendt navn.

Det er den georgiske, fransk-bosatte designer Demna Gvasalia, der overtager roret ved det franske luksusmærke, og hans profil er i virkeligheden ikke den helt store overraskelse internt i modebranchen.

Udnævnelsen af Gvasalia peger nemlig på, at de gamle modebrands har brug for nye talenter og friskt blod for at overleve – og det er netop, hvad Gvasalia er.

vetements1
Vetements’ efterårskollektion.

Demna Gvasalia er har været spydspids for det ualmindeligt hypede franske designerkollektiv Vetements, der står til at vinde LVMH Young Talented Awards i år og i marts præsenterede deres bare tredje kollektion under den franske modeuge. Det skete i øvrigt i kælderen på den legendariske franske homo(sex)klub Le Depot med redaktørerne siddende i de mørke gange, der i den grad lugter af glidecreme, sved og spildt øl.

Kollektionen blev en af sæsonens mest omtalte og hypede på grund af dens elektriske energi.

Den 34-årige Gvasalia er uddannet på den prestigefyldte designskole i Antwerpen og har tidligere arbejdet hos både Louis Vuitton og Maison Martin Margiela og er altså absolut ikke uvant med de store modehuse.

Læs også: Street style fra Paris Fashion Week

vetements3

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af