Årets 10 bedst klædte kvindelige musikere

Her er dem, vi har suget mest inspiration fra i 2015. Fra britisk hiphop, over flowerpower-vintage til sporty dansk pop.

natprass-2

 

10. Natalie Prass

Natalie Prass, der tidligere i år imponerede med en albumdebut med blæserbelagt, soulet popmusik, blander retro print, band-tees og pæne kjoler på charmerende vis.

Det er et miks, der nemt kunne gå hen og blive en smule naboens datter-agtigt, men Prass bryder det pæne op med simple accessories som en bredskygget hat, et knaldfarvet solbrillestel eller et par guldfarvede sko, som i kombination med hendes Alexa Chung-lignende frisure giver et mere brit-chic twist til hendes look.

Med sine energiske stænk af farve og print, er stilen både charmerende og elegant, og det klæder den amerikanske sangskriver.

Se resten af listen på de følgende sider.

natprassBilleder via Natalie Prass’ Instagram

willow-2

 

09. Willow Smith

Willow Smith var lidt af en sensation, både musikalsk og modemæssigt, da hun hittede med debutsinglen ’Whip My Hair’ i 2010. Allerede dengang klædte det unge medlem af Smith-familien sig med en stilbevidsthed og attitude, der var langt foran hendes purunge alder af ti år.

Den nu 15-årige Willows sans for stil er intakt, men hun har bevæget sig ind i en mere afdæmpet fase, der spejler den måde, hendes bror, Jaden, klæder sig på, med over-size, kjoleagtige hoodies, ponchoer, pandebånd og kraftige neonfarver som kontrast. Én ting er stensikkert: Vi kommer til at se meget mere til Willow Smith på modefronten i de kommende år.

willow-1Billeder via Willow Smiths Instagram

simz-1

 

08. Little Simz

Med mærker som Fila, Ralph Lauren, Nike, Tommy Hilfiger og The North Face er det tydeligt at se, hvilken del af musikscenen Little Simz bevæger sig i. Jeans, skatersneaks og en hat er som regel en fast del af den britiske rappers outfits, der er simple men klare i sproget.

Simz forstår at mikse kasketter og logo-sweatshirts med mere klassiske elementer som højhalsede toppe og brede bukser i varme nuancer, hvilket – sammen med hendes skarpt feminine ansigtstræk – skaber en fed kontrast mellem den klassiske, hårde hiphopstil og et mere piget look. Tjek også hendes fremragende debutalbum fra tidligere i år.

simz-2Billeder via Little Simz’ Instagram

grimes-1

 

07. Grimes

Claire Bouchers stil er et miskmask af forskellige stilarter, som til tider kan virke kaotisk og retningsløs, men når hun får sat sine vilde eksperimenter sammen på den rigtige måde, opnår hun et helt unikt udtryk, som det er svært lige umiddelbart at efterligne. Tjek bare forsiden på det nye Soundvenue Update.

Vilde hårfarver, lårhøje sokker, plateausko og lasede klæder – krydret med nørdede referencer til Hayao Miyazaki, ‘X-Men’ og ‘Game of Thrones’ – giver Grimes en distinkt attitude og sejhed og et look, der mest af alt minder om en japansk mangafigur.

Uanset om hun bærer et par gamacher og en stor t-shirt eller til forveksling ligner en cyber-cowboy, formår hendes personlighed altid at skinne igennem.

grimes-2Billeder via Grimes’ Instagram

fka-1

 

06. FKA Twigs

Tahliah Barnett og hendes unikke look er ikke til at komme uden om på sådan en liste her.

Hendes frygtløse stil, med de chola-inspirerede frisurer og det obligatoriske septumsmykke, får næsten lige så meget opmærksomhed som hendes musik, og ikke uden grund. Det er et ganske specielt udtryk den sensuelle danser og musiker, der klæder sig i alt fra Alexander McQueen fjerkreationer og blonder til innovativt sammensatte sæt, har skabt.

Tjek også hendes nye webshop med virkelig stilet Twigs-merchandise.

fka-2Billeder via FKA Twigs’ Instagram

coco-1

 

05. Coco O.

Coco O. er måske det tætteste svar, vi får på en vaskeægte diva her i landet. Sangerinden bærer polkaprikker, denim og gulvlange kjoler tilsat store guldsmykker med lige stor ynde og Hollywood-faktor.

Flæser, luftige ærmer, farvet print og bindetoppe i bløde materialer tilfører et sydlandsk strejf til hendes glamourøse udtryk, der går særdeles godt i spænd med de skønne mørke krøller, smilende øjne og fyldige læber, som Coco også kan prale af.

coco-2Billeder via Coco O.’s Instagram

emmaacs-1

 

04. Emma Acs

Emma Acs er med sit lange røde hår, elfenbenshud og skarpe kindben i sig selv et fængslende syn (tjek bare forsiden på det seneste Soundvenue Magazine), som kun bliver understreget af hendes fine sans for at klæde sig både enkelt og detaljeret –og krydre med lidt maskuline vintage-items.

Højhalsede trøjer, højtaljede jeans og detaljer som en halskæde, der titter frem under en polokrave, sat sammen med et par Dr. Martens og enkelte stænk af (pang)farver giver sangerinden et både råt og delikat nordisk udtryk, der står i smuk kontrast til hendes feminine træk.

emmaacs-2Billeder via Emma Acs’ Instagram

mo-1

 

03. Mø

Dunjakker og store pelse kombineret med sports-bh’er, gamacher og sweatpants? Ja tak! Mø har fra start haft sit helt eget stilistiske udtryk, som det er lidt af en fryd at betragte.

Hendes stil bygger stærkt på sportslige elementer (hvorfor mon?) tilsat et strejf af punk, der blandt andet ses gennem en leg med halvgennemsigtige materialer, bleget denim og en hang til at vise maveskind.

mo-2Billeder via Møs Instagram

Hendes punkrødder viser sig stærkest gennem valget af fodtøj, der – ud over sportslige slippers og sneakers – består af Dr. Martens og chunky, sorte hæle. Spice Girls-æraen har gjort sit indtryk på Møs stil, der ofte byder på pastelfarver, dyreprint, gamacher og logokanter, gerne fra designere som Ann-Sofie Back og Astrid Andersen.

Håret er et kapitel for sig og sættes som regel enten som en høj knold, fletning eller hestehale, gerne med store stofelastikker eller tørklæder bundet i håret.

mia-1

 

02. M.I.A.

M.I.A. er ikke bange for brugen af dristige budskaber i hverken sine tekster eller sin personlige stil, der er mindst lige så livlig som hendes vilde musikvideoer.

Designs fra modehuse som Moschino og Kenzo har dækket Maya Arulpragasams krop utallige gange, og det kan næppe komme som nogen overraskelse, for hun mixer kraftige farver, mønstre og teksturer i et væk, med et friskt take på referencer til den arabiske og østlige verden i form af slør, over-size smykker, bindis og print.

mia-2Billeder via M.I.A.’s Instagram

Klassiske hiphopingredienser, guld og skinnende materialer er ligeledes en næsten uundgåelig del af M.I.A.’s garderobe.

Det virker næsten umuligt, at alle disse larmende stilelementer skulle kunne fungere sammen, men i kombination med hendes varme og smukke ydre, blødes det ellers buldrende udtryk op.

florence-1

 

01. Florence Welch

Florence Welchs garderobe er muligvis en af de mest fabelagtige samlinger af vintageskatte, der findes – i hvert fald hvis man dømmer efter hendes boheme-outfits, der byder på det ene fantastiske 60’er- og 70’er-vintagefund efter det andet.

Flæser, blonder, blomsterprint og bondeærmer sættes sammen med pels, ruskind og imponerende mange frynser i hendes garderobe, der primært er holdt i varme jordfarver og gerne bliver tilsat lidt glimmer.

Florence selv kunne godt ligne et blomsterbarn, der er blevet transporteret gennem de seneste årtier i en tidsmaskine og simpelthen ikke har fået øjnene op for nutidens måde at klæde sig. Og heldigvis for det.

florence-2Billeder via Florence Welchs Instagram

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af