Lena Dunham vil ikke photoshoppes længere – taler ud efter Tentaciones-forsiden

Lena Dunham vil ikke photoshoppes længere – taler ud efter Tentaciones-forsiden

I sidste uge blev ‘Girls’-skaberen involveret i påstand mod påstand-situation, da hun langede ud efter det spanske magasin Tentaciones for at bringe et billede af hende på forsiden, som hun mente var alt for behandlet.

»Det er en mærkelig følelse at se et billede og vide, at det ikke er ens krop længere«, skrev hun dengang på Instagram, da hun reagerede på, at det El Pais-affilierede magasin ikke mente, at de havde gjort noget forkert.

Nu tager Lena Dunham så yderligere afstand til billedbehandling af den slags, der konstant prøver at gøre hende tyndere og blegere, end hun er.

»Jeg er færdig med at tillade, at billeder, der retoucherer og rekonfigurerer mit ansigt og min krop, bliver sendt ud i verden«, skriver hun i nyhedsbrevet Lenny Letter, som hun er medafsender af.

»Hullet mellem, hvad jeg tror på, og hvad jeg tillader, der bliver gjort med mit billede, er nødt til at blive lukket nu. Hvis det betyder, at jeg ikke får flere magasinforsider, så må det være sådan«, skriver hun fortsat.

En version af den omdiskuterede forside af Tentaciones, der viser beskæringen af billedet
En version af den omdiskuterede forside af Tentaciones, der viser beskæringen af billedet

I det åbne brev forklarer hun sit forhold til billedbehandling fra en dag i 3. klasse, hvor hun var på arbejde med en venindes mor på magasinet Allure og nogle af billedbehandlerne satte hendes hoved på et forsidebillede af Claudia Shiffer over den omdiskuterede Vogue-forside i 2014 og frem til Tentaciones-sagen.

Hun giver shoutouts til Kate Winslet, Jamie Lee Curtis og Zendaya for at fortælle hende, at det er muligt at sige nej til billedbehandling.

»Hvis et magasin garanterer, at de vil lade mine mavedeller være og give plads til mine rødnede kinder, så er jeg klar. Alt der tillader mig at være ærlig overfor dig. Men ydermere, jeg vil være ærlig overfor mig selv«, skriver Dunham.

»Den her krop er den eneste, jeg har. Jeg elsker den for hvad, den har givet mig. Jeg hader den for hvad, den har nægtet mig. Og nu, uden videre ståhej, vil jeg gerne kunne udpege mine egne lår i et lineup«, slutter hun.

Hele Lena Dunhams indlæg fra Lenny Letter kan læses HER.

Læs også: Lena Dunham undskylder, men fastholder sig kritik af billedbehandling

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af