Sneakers uden snørebånd – fem sko til de dovne

I takt med skomærkernes fascination af at designe sko, der minder om at være barfodet, ser vi stadigt flere sneakers, der dropper snørearbejdet. Disse fem bud går fra klassiske slip-ons til futuristiske eksperimenter.

nike 

Nike Sock Dart

Nikes innovative trekløver bestående af Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield og Mark Parker (kendt som HTM) introducerede Sock Dart-modellen i 2004. Skoen var en videreudvikling af løbeskoen Sock Racer fra 80’erne, men med sin strikkede overdel, silikonestrop og karakteristiske sål adskiller den futuristiske sneaker sig stadigvæk fra alt andet på markedet. Her ses den i en rød overdel, der uden tvivl vil tiltrække opmærksomhed i gadebilledet.
1.050 kr. hos Norse Store

nike-2 
nike-1
vans 

Vans Slip On 50th Anniversary

Vans fejrer 50-års jubilæum i år, og det californiske skateboardmærke markerede tidligere på måneden milepælen ved at udgive en kollektion bestående af sine udødelige klassikere, hvor mærkets ternede slip-on selvsagt var iblandt.
650 kr. hos Streetmachine

vans-2 
vans-1
puma-1 

Puma x Stampd Blaze of Glory

Det populære samarbejde med Los Angeles-designeren Chris Stamp fortsætter i år, hvor Puma og Stampd har produceret en sneaker med velcro i stedet for snørebånd. Skoen er udført i hvidt læder med matchende paneler i mesh, hvid sål og parternes logoer på hælstroppen.
1.100 kr. hos Rezet

puma 
puma-2
cp 

Common Projects Slip-On

New York-baserede Common Projects har med sin italienske produktion af fodtøj katapulteret sig selv helt forrest i feltet, når snakken falder på formelt fodtøj til hverdagen. Mærket byder blandt andet på sin nedtonede udgave af den klassiske slip-on, som her ses i gråt ruskind med matchende sål og mærkets karakteristiske numre i guld på skoens hæl.
2.498 kr. hos Très Bien

cp-2 
cp-1
adidas 

Adidas x White Mountaineering ZX Flux Plus

Junya Watanabes tidligere assistent, Yosuke Aizawa, har med sit mærke, White Mountaineering, arbejdet sammen med Adidas igennem flere sæsoner. Mens Rick Owens og Kanye West har introduceret helt nye modeller, vælger Aizama ofte at tilføje sit eget præg til allerede eksisterende modeller. Senest har den japanske designer taget udgangspunkt i ZX Flux Plus, hvor snørebåndene er skiftet ud med en elastikstrop med stort påtrykt logoskrift, så der ikke er tvivl om, at det er en særlig model.
1.000 kr. hos Støy Munkholm

adidas-2 
adidas-1

Læs også: Fem sneakers der dyrker tidens varme kartoffel: Monokromt design

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af