Hedi Slimane forlader Saint Laurent – kan mærket klare sig uden ham?

Hedi Slimane forlader Saint Laurent – kan mærket klare sig uden ham?

Rygterne har svirret siden januar, men først i dag er det blevet bekræftet, at den franske fotograf og designer forlader Saint Laurent efter fire år som kreativ chef. Og det er en stor kapacitet, det franske brand nu giver slip på. Det er ejerne i Kering-gruppen også bevidste om.

»Hvad Yves Saint Laurent har opnået i løbet af de seneste fire år står som et unikt kapitel i husets historie. Jeg er yderst taknemmelig for Hedi Slimane og hele Yves Saint Laurent-holdet for at have sat den kurs, som huset har omfavnet med succes, og som vil langtidssikre dette legendarisk hus«, siger François-Henri Pinault, der er CEO i Kering.

Grunge-stilen spiller en stor rolle i Saint Laurents aktuelle SS16-kollektion
Grunge-stilen spiller en stor rolle i Saint Laurents aktuelle SS16-kollektion

Og man kan roligt sige, at Hedi Slimane har reddet Saint Laurent. Han startede med at skabe ramaskrig, da han droppede Yves fra brandnavnet og flyttede designstudiet fra Paris til Los Angeles. Siden har hans rock’n’roll-attitude skinnet igennem designet med smalle silhuetter og meget denim og læder.

Kommercielt har han boostet brandet og mere end fordoblet omsætningen i sin tid som kreativ direktør. Sidste år blev Saint Laurent et af de få brands, der omsatte for mere en seks milliarder kroner, skriver Business of Fashion.

Det vides endnu ikke, hvem der skal erstatte Hedi Slimane, men det bliver altså nogle store sko, der skal fyldes.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af