»Vejen er lavet af rågummisåler« – fem sneakers med den populære sål

Der er ikke kun Steppeulvene, der er vilde med rågummisåler. Det er en af de mest brugte skosåler, udødeliggjort op gennem 90’erne med håndboldsko som Adidas’ Spezial-model i front. Nu vender materialet for alvor tilbage, som disse nye rågummifavoritter beviser.

spalwart_1
Spalwart x Comme des Garcons SHIRT Low Sneaker
Det japanske modehus med 73-årige Rei Kawakubo i spidsen er stadig blandt de toneangivende spillere. Det er heller ikke alle og enhver, der får mulighed for at arbejde sammen med Comme des Garçons.

Et af de heldige mærker er svenske Spalwart, der kun har eksisteret siden 2010. I fællesskab har parterne designet en lav sneaker i mørkeblåt ruskind med gummisål, der, på trods af Kawakubos avantgarde design, er tilpas nedtonet, til at den kan anvendes som en hverdagssko.
1.425 kr. hos Nitty Gritty

spalwart_2
spalwart_3

reebok_1
Reebok NPC ENH Gum
Adidas’ britiske bror har ligesom mange andre mærker hevet gamle modeller frem fra arkiverne, og selvfølgelig betyder det også, at de skal have en rågummisål.

NPC-modellen kommer her i en overdel af hvidt læder med præget logo på siden og en farverig hælstrop, der fortsætter ned ad hælen og fungerer som et frisk pust til den klassiske sneaker.
800 kr. hos Støy

reebok_2
reebok_3
ourlegacy_3
Our Legacy Classic Sneaker
Militære referencer er atter i højsædet dette forår, hvor svenske Our Legacy har genfortolket deres Classic-model i en overdel af olivengrønt læder med matchende snørebånd og hælstykke i et lysegråt, refleksivt materiale – alt sammen smidt ovenpå en sål af, ja, rågummi.
2.150 kr. hos Our Legacy

ourlegacy_1
adidas_1
Adidas Very Spezial Primeknit
Som nævnt i introduktionen, er det svært at snakke om sneakers med rågummisåler uden at inkludere en sportssko, som du helt sikkert har stiftet bekendtskab med, da du var mindre.

Adidas’ gode gamle håndboldsko vender nemlig stærkt tilbage dette forår, hvor Spezial-modellen kommer i et væld af nye farvekombinationer. Mens den lyseblå nok altid vil minde én om sportshaller, er denne model i gråt Primeknit en frisk nyfortolkning, der ikke skriger af håndbold.
1.000 kr. hos Adidas

adidas_3
adidas_2
adidas_4
acne_blaa2
Acne Studios Adrian
Er man på udkig efter et par minimalistiske sneakers med kvaliteten er top, bør man kigge Acne Studios’ vej. Mærkets Adrian-model, der gennem flere sæsoner har ageret centrum i deres skokollektioner, kommer nemlig til foråret i en overdel af sort læder og en sål af rågummi, selvfølgeligt produceret i Italien. Modellen fås også i hvid, sort og olivengrøn.
2.675 kr. hos Acne Studios

Læs også: Fem ekspertråd inden du køber nye sneakers

acne_blaa

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af