Showanmeldelse: Soulland i Milano – mænd må gerne gå i lyserødt

Silas Adler og co. viste for første gang show i den italienske modehovedstad. Og det var et show, der bød på flere overraskelser.
Showanmeldelse: Soulland i Milano – mænd må gerne gå i lyserødt
Soullands streetcastede modeller stod linet op i midten af Via P. Paoli i Milano (Foto: Victor Jones)

Soulland havde rystet posen før sæsonens modeuger. Efter tre succesrige præsentationer i London, der har lagt grundstenen for det danske brands internationale gennembrud, var det tid til fornyelse. I forbindelse med messen White, der løber af stablen under Milan Fashion Week i disse dage, var Soulland nemlig inviteret til at præsentere brandets SS17-kollektion.

Præsentationen viste sig dog ikke at være en klassisk sæsonbetonet en af slagsen, som vi oprindeligt kender fra modeugerne. Soulland havde grebet et af branchens mest omdiskuterede emner lige nu. For skal modeshowet fremadrettet præges af see now, buy now-tendensen? Flere store modehuse som Burberry og Tom Ford har allerede annonceret det som deres nye tilgang til modeshowet, og Soulland berørte debatten i Milanos gader ved at blande tøj fra deres AW16- og SS17-kollektioner i et show, der havde fået titlen ‘Chaos Reigns in the Heart of Milan’.

soulland1 
Nærmest traditionen tro viste chefdesigner Silas Adler en kombinationen af sportwear, streetwear og elementer fra den mere klassiske side af herregarderoben. Hos Soulland er der nemlig ikke så meget pis. Tøjet afspejler en cool og anvendelig æstetik, der stadig trækker tydelige referencer til Adlers baggrund som skater. Og så er tøjet ikke mindst forståeligt, hvilket synes befriende i en tætpakket modeugekalender, hvor avantgarde præsentationer, der ofte synes næsten uforståelige for det brede spektre af slutforbrugerne, præger dagsordenen.

soulland7 
Adlers kreationer blev akkompagneret af Julian Ganios (moderedaktør hos Fantastic Man) styling, og det fungerede. Et klassisk gråt uldent jakkesæt fik tilført en lethed og gadedrengsattitude i sammensætning med en gul anorak og hvide sneakers. Kollektionen bød også på et kækt navy suit med FRI.day påtrykt blazerjakkens højre side, hvilket manifesterede jakkesættets alsidighed.

soulland2 
Derudover så vi flere bud på, at lyserøde farver ikke kun er forbeholdt det kvindlige publikum. Ligesom vi har set det hos andre skandinaviske brands som eksempelvis Our Legacy, fungerer farven også til mænd. Fra en bomberjakke til en plysfrakke og jeans. Lyserødt er cool – særligt i Julian Ganios styling med jordtoner.

Naturligvis fik vi også flere bud på patchwork-skjorter, samt uundgåelige 50’er-inspirerede skjorter med Cuban-kraver, der har været et kæmpe hit op til denne sæson, og utvivlsomt også vil have momentum, når vi igen skal klæde os sommerligt i 2017.

Det var en god, men også meget lille kollektion, der fungerede godt i den uformelle setting i Milanos gader, hvor modellerne i øvrigt var lokale, streetcastede skatere.

soulland3 
Kollektionens højdepunkt
Det blomsterede silkesæt stod ud som præsentationens mest vovede look, men samtidig også som det klare højdepunkt. Pyjamastendensen og silke er en stærk del af modebilledet lige nu, og sættet mindede os om hvorfor.

soulland4 
Kollektionens største overraskelse
At lyserøde farver rent faktisk kan fungere på flere elementer fra mandens garderobe, kan komme som en overraskelse for nogle. Ikke desto mindre satte præsentationen en fed streg under, at farven selvfølgelig sagtens kan inddrages i mandens dagligdagsbeklædning, uden at man nødvendigvis skal gå på kompromis med sin maskulinitet.

Læs også: Fire måder Soulland har påvirket dansk mode

soulland5 
soulland6

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af