Copenhagen Fashion Week: Ellen Pedersens unge knægte var sexede på den kejtede måde

Copenhagen Fashion Week: Ellen Pedersens unge knægte var sexede på den kejtede måde
Foto: Copenhagen Fashion Week

I en showkalender, der denne sæson mest af alt har budt på velkendte navne, var Ellen Pedersen fanebærer for den kommende generation. Showet i Københavns Rådhus var kun hendes tredje, hendes første på den officielle kalender og det første med en decideret catwalk.

Garanteret angstprovokerende, især når hun vidste, at hun stadig kun er på vej til for alvor at etablere sig og ‘kun’ havde 15 indgange i posen. Måske var det også derfor, at hendes til lejligheden medbragte husorkester, Gents, startede med at varme publikum op med et nummer.

Først da andet nummer, ‘Young Again’, gik i gang, indtog modellerne stengulvet i den store sal. Og det var et velvalgt nummer. For både titlen og bandets tilbagelænede og længselsfulde sommerlyd passede godt til de unge mænd på catwalken.

ellenpedersen_ss16_2 
Det hele var sexet på en lidt uskyldig og kejtet facon. Der var korte, stramme shorts, nogle med høje slidser a la løbeshorts i 80’erne, stramme poloer og højhalsede t-shirts, mens lange dyneveste pumpede lidt forstadsmaskulinitet ind i det hele.

ellenpedersen_ss16_3 
Til tider blev det dog næsten for naivt og enkelt i udtrykket. Mens detaljegraden var høj i syningerne og konstruktionen af hendes debutkollektion, fik vi i februar rebbælter og rævehaler som styling-greb, der tilføjede noget ekstra til Ellen Pedersen street- og sportswears dna. Men denne gang var alt overflødigt skraldet væk. Ingen solbriller, ingen caps, ingen mærkelige skovalg eller accesories. Det var et vovet valg, som den lille kollektion dog havde svært ved at bære.

ellenpedersen_ss16_1 
Showets højdepunkt
Ellen Pedersen åbnede og lukkede sit show med noget af den detaljegrad, hun tidligere har været kendt for. En kort grå jakke med brystlommer og elastik på ærmerne om bicepsen med matchende korte shorts var det mest stylede look. Lukningssættet var klassisk gademode tilsat kollektions markante shorts, men dyne-bomberjakken med stor krave havde flotte syede detaljer.

Showets største overraskelse
Den er sværere, for i al sin enkelhed ramte Ellen Pedersen en flot, ung brugbar kollektion, som dog aldrig helt fik én ud på kanten af stolesædet.

Følg løbende hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Læs også: Showanmeldelse: Han Kjøbenhavns første damekollektion var sikker uden at overraske

ellenpedersen_ss16_4

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af