Copenhagen Fashion Week: Saks Potts har styr på overdelene – og pelsen

Copenhagen Fashion Week: Saks Potts har styr på overdelene – og pelsen
Foto: Copenhagen Fashion Week

Man kan synes, hvad man vil, om pels, men i hænderne på Cathrine Saks og Barbara Potts kommer materialet til sin ret. Især når det bliver brugt som overraskende krydderier i deres feminine designs.

Sådan har det været siden deres tredje kollektion, hvor de begyndte at se ud over deres første langhårede pelsjakker, der havde taget den danske modebranche med storm. Og deres ‘Collection 6’, som de viste i et fotostudie på The Lab under Copenhagen Fashion Week, fortsatte udviklingen for det unge brand.

sakspotts_collection6_1 
Caroline Brasch-Nielsen åbnede showet med en blå, blomstret pelsjakke til et par boyfriend-jeans og slog hurtigt to ting fast: Saks Potts går ikke så meget op i sæsoner, og de ved, hvilke knapper der skal trykkes på. Fra Brasch-Nielsen, over Maria Palm og en gravid Emma Leth til Tame Impala på soundtracket får de modeglade kvinder til at spærre øjnene op.

sakspotts_collection6_3 
Men ud over det overtøj, som mærket slog igennem med, har Saks Potts det stadig svært. Deres bud på ternede kjoler og blomstret print i hidsige farver var ikke voldsomt interessant. Men en blå og hvid ternet kjole med blottede skuldre var overraskende selvironisk med et par overraskende arbejdshandsker, der gav associationer til en hjemmegående husmor i 50’erne på vej ud i blomsterbedet. En gul buksedragt i fløjl sendte os et par årtier længere frem i tiden og viste, at mærket trods alt ikke befinder sig helt på sin egen modeplanet

sakspotts_collection6_4 
Showets højdepunkt
Designduoens overtøjsfokus skaber mange flotte statement-pieces, og det er stadig deres styrke. En brun pelsfrakke med lyslilla afslutninger på ærmerne og voluminøs, langhåret krave i mørklilla pels var et perfekt eksempel. Ligesom den beigeternede frakke med lyslilla afslutninger på ærmerne.

sakspotts_collection6_carolineclante 
Største overraskelse
Saks Potts er et meget feminint brand, så det var både overraskende og fedt, at brandet sluttede showet med at ridse lidt i det image ved at sende modellen Caroline Clante og en herremodel (som der åbenbart ikke blev skudt et billede af?) ned ad catwalken.

Følg løbende hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Læs også: Showanmeldelse: Freya Dalsjø var legesyg og eksperimenterende

sakspotts_collection6_5

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af