Københavns modeuge skal gentænkes – nye kræfter søges

Københavns modeuge skal gentænkes – nye kræfter søges
Foto: Copenhagen Fashion Week

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Copenhagen Fashion Week de seneste par sæsoner har virket en anelse tyndt besat og er blevet holdt oppe af nogle få tordensskjolds soldater som Henrik Vibskov, Asger Juel Larsen og Han Kjøbenhavn og nyere brands som Freya Dalsjø, Saks Potts og Mark Kenly Domino Tan.

Og meget tyder nu på, at Danish Fashion Institute, hvis datterselskab, Copenhagen Fashion Week, står bag modeugen, er enig i kritikken. Fremover skal udstillingsvinduet for dansk mode nemlig varetages af nye kræfter.

Beslutningen kommer samtidig med, at instituttet gerne vil øge sin dedikation til bæredygtighed og forstærke sit arbejde med Copenhagen Fashion Summit, der de seneste par år har været med til at sætte Danmark på det internationale modelandkort, når topmødet har tiltrukket designere og branchefolk fra store dele af verden for at diskutere bæredygtighed som en nødvendig faktor i fremtidens modebillede.

For at kunne fokusere mere på topmødet og blive endnu bedre til at være med til at skabe egentlige beslutninger, handlinger og resultater fratræder DAFI’s administrerende direktør Eva Kruse nu sin stilling som administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week, og i samme ombæring stopper modeugens udviklingsdirektør Anne Christine Persson også.

Det betyder altså, at Københavns modeuge skal drives videre af nye kræfter. En arvtager til Kruses stilling i CFW-regi vil blive slået op i løbet af efteråret.

»For at sikre, at det ikke skal blive et tab for modeugen, at Eva vender blikket udelukkende mod DAFI, benytter vi situationen til at igangsætte en gennemgribende evaluering og revitalisering af vores modeugeaktiviteter i samarbejde med både brancheorganisationerne og messerne. I en verden, der forandrer sig med rivende fart, er det uhyre spændende at gentænke vores event og tiltag for at kunne imødekomme ny udvikling og nye behov«, siger DAFI’s formand Niels Eskildsen i en pressemeddelelse.

Imens glæder Kruse sig til at fokusere på Copenhagen Fashion Summit.

»Summit har potentialet til at blive Davos for modebranchen, hvis vi spiller vores kort rigtigt de næste par år. Ikke alene kan det medvirke til at skabe reel forandring i hele modebranchen, det kan også positionere København og dansk mode som global frontløber på området», siger Kruse i pressemeddelelsen.

Læs også:
Er modeugen i krise? Flere etablerede brands dropper fortsat catwalken

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af