Kanye West udvidede endelig Yeezy-looket med sit femte show

Kanye West udvidede endelig Yeezy-looket med sit femte show

Det var på mange måder et atypisk show for Kanye West, da han i går aftes viste ‘Yeezy Season 5’ i New York. Alt fra location til fremførsel og Kanyes fraværende takkerunde på catwalken til sidst skabte det mest nedtonede show i Yeezys fem sæsoner lange levetid.

Og det gik igen i kollektionen, som klart var Kanyes mest tilgængelige og brugbare til dato. Det monokrome farveunivers blev udfordret, ligesom det postapokalyptiske feel, der har ligget i de iturevne sweatre, camouflageprintet og de store crowds til showene, var erstattet af et mere straight streetwear-univers.

yeezy-season-5-collection-7yeezy-season-5-collection-2

Det tydeligste billede på det var introduktionen af flere denim-styles i regular fit. Men generelt var det en kollektionen, der fokuserede på et enkelt og meget tidstypisk look. Hoodies, sweatshirts, bombers og denimjakker. Flere overdele var – naturligvis – oversize med især nogle strikcardigans, der mindede om Raf Simons’.

yeezy-season-5-collection-6yeezy-season-5-collection-22

Mens de forskellige looks ikke var stylet så farvemonokromt, så var farvepaletten stadig enkel og mørk med turkis og mørkerød som de primære afstikkere. Camouflageprintet spillede dog stadig en markant rolle og skabte en rød tråd tilbage til de forrige kollektioner, hvilket en sort superhelte-agtig bodysuit også gjorde.

yeezy-season-5-collection-16yeezy-season-5-collection-14

Ellers fik vi nogle Calabasas-styles, som ventet, ligesom der var tre colorways af den nye Yeezy Runner, som Kanye også har teaset ved flere lejligheder. Mere overraskende var det, at Adidas’ logostriber også havde fundet vej til flere styles. For selv om de jo har været en del af Yeezy-universet længe og mere nu efter det udvidede samarbejde sidste år, så har de ikke tidligere være så markant tilstede i Yeezy-kollektionerne. Så bliver det spændende at se, hvad det gør ved prisniveauet.

yeezy-season-5-collection-21yeezy-season-5-collection-19

Selv om det var på tide, at Yeezy-looket blev udfordret, så var det sværere at finde Kanyes kunstneriske vision med denne kollektion, der mere fremstod som nogle enkeltestående styles, som til gengæld har potentialet til at nå bredere ud. Du kan dog have meget af det på, uden at nogen ville vide, at det var Yeezy.

Se billeder af hele kollektionen hos Hypebeast og video fra showet nedenfor.

Læs også: Kanye gør klar til aftenens ‘Yeezy’-show – zine, t-shirt-invitation og nye sneakers

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af