Ikea-designer har et perfekt comeback til Balenciaga-kopi

Ikea-designer har et perfekt comeback til Balenciaga-kopi

Mens modeverdenen længe har kendt til (og elsket) Demna Gvasalias måde at sætte spørgsmålstegn ved luksus blandt andet ved at tage velkendt streetwear og give det et Vetements-twist, så har omverdenen for alvor peget fingre af en af designerens seneste tasker for Balenciaga.

Den blå lædertaske fra SS17-kollektionen har de seneste par uger spredt sig som en steppebrand på alverdens medier, der selvfølgelig har påpeget ligheden med Ikeas billige nylontaske. Prisforskellen er nemlig til at tage at føle på. Fem kroner for Ikeatasken og 14.685 kroner for Baleciagas bud.

Igen for en mand, der har taget det samme for en oversize-hoodie, omsyede vintagejeans og Champion-joggingsæt, er det ikke noget nyt, men derfor er den seneste udvikling i sagen stadig morsom.

Designbureauet bag Ikeatasken, ACNE (ja, brandet Acne udspringer af bureauet), har nemlig grebet bolden – om medieopmærksomheden – og lavet en lille guide til, hvordan du kan kende forskel på Ikeas ‘Frakta’-taske og Balenciagas ‘Carry Shopper’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af ACNE (@acnecollective) den

»Det er uventet og brilliant«, siger ACNE’s kreative chef Johan Holgrem til Creativity Online om Balenciagas taske. »Jeg kan godt lide flirten, og jeg tænkte, hvorfor ikke flirte tilbage? Og det gjorde vi«.

Herhjemme har Ikea også prøvet at score lidt point på al opmærksomheden med et kækt Instagram-post.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Bernie Sanders griner af Balenciagas kampagnekopi: »Jeg er ikke modeekspert«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af