Rihanna overstrålede alle til Met Gala – og de 12 bedste efterfølgere

Årets tema til Met Gala fokuserede på designeren Rei Kawakubo og Comme des Garçons og på kunst i mode. Det fortolkede aftenens gæster på meget forskellig vis. Her er de bedste.
Rihanna overstrålede alle til Met Gala – og de 12 bedste efterfølgere
Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images
Janelle Monae Met Gala
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Janelle Monáe

Hun havde en stor award season i filmverdenen op til Oscar-uddelingen tidligere i år, og hun skuffede heller ikke igår, hvor hendes skulpturelle Ralph & Russo-couturekjole levede op til aftenens tema og samtidig var i tråd med mange af hendes tidligere outfits – og selvfølgelig stadig udelukkende i sort og hvid.

Ruth Negga Met Gala
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Ruth Negga

Hun var en af dem, mange forventede sig meget af, selv om det kun sent stod klart, at hun ville dukke op. Og skuespillerens Valentino-kjole levede op til forventningerne – eller vente dem på hovedet. For det bliver næste ikke mere antidesign, men samtidig vovet og enkelt. Langt fra Rei Kawakubos mere skulpturelle designs, men stadig kunstnerisk.

(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Grace Hartzel

Mens buksedragten fra Dior Haute Couture var holdt forholdsvist enkelt med vidde i buksebenene, så var det via ansigtsmalingen og de knaldrøde læber, at modellen sendte tankerne mod Rei Kawakubos japanske ophav.

Ruth Negga Met Gala
(Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

Rita Ora

Som en pakke kun bundet ind med et gigantisk gavebånd var der noget fantasifuldt og meget Comme des Garçons-agtigt over Rita Oras specialdesignede Marchesa-kjole. Og så var hendes hår fortjent et af aftenens store samtaleemner.

Julianne Moore Met Gala
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Julianne Moore

Ja, ok, køn og køn, men kjolen fra Calvin Klein By Appointment, som er Raf Simons nye underlabel af en slags hos Calvin Klein, var i hvert fald kunstnerisk og føltes meget on point i forhold til temaet, hvilket var et plus på en aften, hvor overraskende mange bare havde fundet det flotte tøj frem.

Chrissy Teigen Met Gala
(Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

Chrissy Teigen

Blomster og blonder er måske et oplagt valg, når man skal gøre noget kunstnerisk med et outfit, men den specialsyede Marchesa-kjole lykkedes med at skabe noget eventyrligt, og spillet mellem det gennemsigtige og tildækkede fungerede godt.

Helen Lasichanh Met Gala
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Helen Lasichanh

Den skulpturelle og stive Comme des Garçons er meget klassisk Rei Kawakubo, men samtidig helt perfekt til Pharrell Williams’ kone, der aldrig er bange for at prøve ting af. Hun blev mere en tegneseriefigur end decideret smuk, men hyldesten til aftenens hovedperson var perfekt.

Gigi Hadid Met Gala
(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Gigi Hadid

Supermodellens Tommy Hilfiger-kjole skreg ikke Rei Kawakubo, men imponerede alligevel med spillet mellem de lange slæb og den ultrakorte kjole, hvor metalliske dele skabte yderligere kontrast. Asymmetrisk, frækt og elegant på én gang.

Cara Delevingne Met Gala
(Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Cara Delevingne

Det var absolut mere det sølvsprayede hoved, der løb med opmærksomheden, end Delevingnes Chanel-jakkesæt, selv om det var vildt nok i sig selv. Sølvtemaet var dog yderst gennemført med glimmer ned ad kavalergangen.

Zendaya Met Gala
(Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Zendaya

Hendes Dolce & Gabbana Alta Moda-kjole virkede måske ikke så Comme des Garçons-agtig, men man fik i hvert fald nogle af de kunsteriske vibes, som lå implicit i aftenens tema – og så klædte looket bare Zendaya eminent, og hendes frisure var en smuk prik over i’et.

 

Katy Perry Met Gala
(Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Katy Perry

Hvis nogen skulle skrue helt op for dramaet, så var det vel Katy Perry. Og det gjorde hun med sin Maison Margiela-kjole, der var i en af Rei Kawakubos foretrukne farver, ligesom der blevet leget med materialer, form og funktion.

Solange Met Gala
(Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

Solange

I storesøster Beyoncés fravær gav Solange i den grad Rihanna kamp til stregen med dette på en gang enkle og overrumplende look fra Thom Browne. Hvem har en dynejakke på til Met Gala? Men det skulpturelle var netop perfekt til Rei Kawakubos store aften, og sløret var en perfekt afslutning på det overraskende outfit.

Rihanna Met Gala
(Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Rihanna

Det kan selvfølgelig virke som det lette og oplagte valg at have Comme des Garçons på til en aften, hvor brandets designer hyldes, men årets Met Gala beviste også at få andre designere formår den kunstneriske og skulpturelle tilgang, som er blevet Rei Kawakubos kendetegn. Og det kræver i den grad også den rette person til at bære sådan en kreation. Den person er Rihanna selvfølgelig.

Læs også: Havde Kim Kardashian ikke læst Met Gala-invitationen? Missede fuldstændig temaet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af