Nike og Virgil Abloh afslører endelig hele deres sneaker-samarbejder – til salg i september

Nike og Virgil Abloh afslører endelig hele deres sneaker-samarbejder – til salg i september
Virgil Ablohs version af Air Presto

Efter måneders små hints og billeder på Instagram har Nike og Off-White-designeren Virgil Abloh endelig løftet sløret for det imponerende ti par sneakers store samarbejde samt fortalt, at fem af dem kommer i salg i forbindelse med septembers kommende modeuger i New York, London, Milano og Paris. De fleste af os må dog vente indtil november, hvor den fulde kollektion sættes til salg på verdensplan.

»Det her er større end sneakers, det er større end designkultur«, siger Abloh ifølge Nike. »Det er intet mindre end state-of-the-art-design. De her ti sneakers har nedbrudt grænser for ydeevne og stil. For mig er de på niveau med en David-skulptur eller Mona Lisa. Du kan debatere det lige så tosset, som du vil, men de betyder noget. Og det er det, der er vigtigt«.

Nike Air VaporMax

Skoene er delt i to temaer, ‘revealing’ og ‘ghosting’. Air Jordan I, Air Max 90, Air Presto, Air VaporMax og Blazer Mid er alle dekonstruerede og sat sammen igen med fokus på at afsløre processen. Der er for eksempel skrevet overforklarende tekst på snørebånd og såler. Ideen er lidt at inspirere folk til selv at redesigne deres sko.

Air Jordan 1

»Jeg har brugt utrolig meget tid på at tænke et barn på landet et eller andet sted, der elsker design, ligesom jeg gjorde«, siger Abloh. »Han eller hende har brug for en vej som denne for at forstå design«.

Air Force 1 Low

‘Ghosting’-delen inkluderer Converse Chuck Taylor (Converse er ejet af Nike), Zoom Fly SP, Air Force 1 Low, React Hyperdunk 2017 og Air Max 97, der alle inkorporere gennemsigtige materialer.

 

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – DIY, festlig glimmer og logoamok

Air Max 97
Blazer Mid
React Hyperdunk 2017
Converse Chuck Taylor All-Star
Zoom Vaporfly
Air Max 90
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af