For første gang i 15 år er Gisele Bundchen ikke verdens bedst betalte model – Kendall Jenner overtager tronen

For første gang i 15 år er Gisele Bundchen ikke verdens bedst betalte model – Kendall Jenner overtager tronen
Kendall Jenner (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)

Forbes har offentliggjort sin liste over de ti modeller, der har tjent mest i løbet af 2017, og det har altså resulteret i et tronskifte, da Kendall Jenner indtager førstepladsen med 22 millioner dollars. Det kan dog argumenteres, at det er lidt snyd, da en del af Jenners indtjening kommer fra hendes andel af ‘Keeping Up With the Kardashians’-tv-programmet.

Hun er netop det ypperste bevis på den type modeller, der er blevet kaldt Insta Girls, og lige så meget er vokset som modeller på grund af deres reach på sociale medier. Hendes veninder, søstrene Gigi og Bella Hadid, er også på listen i år, hvor Gigi indtager femtepladsen, mens Bella er med i top 10 for første gang med sin niendeplads.

Selv om hun har mistet førstepladsen har den 37-årige Bundchen ikke grund til at være specielt ked af det. Hun sidder stadig på andenpladsen med 17,5 millioner dollars. Selv om hun egentlig trak sig tilbage i 2015, tjener hun stadig penge på en parfumeaftale med Caroline Herrera samt diverse reklamekampagner.

Ellers vækker det mest opmærksomhed, at Ashley Graham indtager 10. pladsen som den første såkaldte plus size-model, hvilket er et vidnesbyrd om hendes evne til at sætte kropspositivitet på modedagsordenen. Til gengæld er der ikke meget mangfoldighed at spore, når det kommer til etnicitet og hudfarve, da Chrissy Teigen og Liu Wen er de eneste ikke vestlige, hvide i top 10.

Så selv om netop etnisk diversitet er et af de områder, hvor moden har oppet sig de seneste par år, så er billedet stadig et andet, når pengene (og magten) skal fordeles. I følge Forbes var den sorte model Joan Smalls tæt på at komme på listen i år. Se den samlede top ti nedenfor.

1. Kendall Jenner, 22 millioner dollars
2. Gisele Bundchen, 17,5 millioner dollars
3. Chrissy Teigen, 13,5 millioner dollars
4. Adriana Lima, 10,5 millioner dollars
5. Gigi Hadid, 9,5 millioner dollars
5. Rosie Huntington-Whiteley, 9,5 millioner dollars
7. Karlie Kloss, 9 millioner dollars
8. Liu Wen, 6,5 millioner dollars
9. Bella Hadid, 6 millioner dollars
10. Ashley Graham, 5,5 millioner dollars

Læs også: Ashley Graham udstiller effektivt Victoria’s Secrets manglende kropsdiversitet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af