Ganni sælger majoritet til investeringsfond for omkring 500 millioner kroner

Ganni sælger majoritet til investeringsfond for omkring 500 millioner kroner
Fra Gannis SS18-show i august

UPDATE: Ganni har meddelt, at der ikke er tale 500 millioner kroner, som Børsen skrev i går, men uddyber ikke, hvor stort beløbet så er.

Investeringsfonden L Catterton, som LVMH (Louis Vuitton Möet Hennessy) er medejere af, har opkøbt 51 procent af Ganni. Det skriver Business of Fashion, efter at rygterne spredte sig herhjemme i går. Nu har direktør Nicolaj Reffstrup, der er gift med brandets chefdesigner Ditte, dog bekræftet salget.

»Jeg følte, at vi havde taget Ganni til et sted, hvor vi havde brug fro en partner, og at det skulle være en, der kunne tage, hvad vi er gode til, og løfte det til et internationalt niveau«, siger han til BoF. »At bygge et internationalt brand fra København er ret svært«.

De seneste par år er det dog gået rigtig godt for brandet, der har været hovedårsagen til, at flere internationale medier, inklusiv BoF, i år har skrevet om københavnske kvinders stil, ligesom Helena Christensen i 2015 skabte hashtagget #GanniGirls, der i dag har flere end 13.000 opslag på Instagram.

Ganni er især blevet kendt for at ramme tidens tendenser og ikke være bange for farver og humor som deres frugtprintede t-shirts, ligesom priserne ligger i den lavere ende, så mange har mulighed for at være med. Tidligere i år skrev vi også om deres croissant-t-shirt, der har været en af årets varmeste på Instagram.

Ifølge Børsen, der var først med nyheden herhjemme i går, skulle Ganni være solgt for 500 millioner kroner.

Hvis du er fan af brandet, skulle der dog ikke være noget at frygte. Planen er at vækste Ganni, ikke lave om på dna’et.

»De har en unik viden, om hvordan man opbygger et globalt superbrand«, siger Nicolaj Reffstrup til Business of Fashion, og han forventer, at Ganni skal udvide sine egne butikker med fem-seks om året. I dag har Ganni 21 butikker i Skandinavien, en webshop samt omkring 400 forhandlere fordelt på 20 lande. Planen er også at åbne kontorer i London og New York, mens brandet stadig skal have sin base i København, skriver BoF.

Læs også: Ganni-t-shirt er en af årets mest eftertragtede beklædningsdele på Instagram

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af