Hold øje med Sunneis humoristiske oprør mod traditionel italiensk mode

Det er et scoop for den københavnske modeuge, at de har fået det nye italiensk/franske mærke til byen. I morgen viser Sunnei nemlig sit bud på en moderne herregarderobe, når modeugens showkalender skydes i gang.
Hold øje med Sunneis humoristiske oprør mod traditionel italiensk mode
Fra Sunneis SS18-show

Prosecco’en sprøjter lidt mere end normalt, skinken ingen kan udtale hænger flere år end de fleste, og havet er mere blåt end krøllede IKEA-poser. Det er i små slag den italienske drøm, La Bella Vita, som designduoen Sunnei arbejder sig væk fra, når de nytænker italiensk herremode. Mantraet har også været brugt som print på en af brandets mange t-shirts, fordi de leger med italiensk kultur – gerne med en ironisk distance.

»La Bella Vita referer til et udtryk, der ofte bliver brugt i Italien. Det handler om en fjollet tro, som mange italienere deler, hvor det perfekte liv handler om yachts, champagne og somre på Sardinien«, siger den ene del af Sunnei, Simone Rizzo, til Forbes Magazine.

I deres øjne er mange italienere meget traditionsbundne, hvad angår herretøj, og derfor prøver Rizzo og makkeren, franske Loris Messina, at tale til en ny generation. De omfavner et nyt Milano og har en humoristisk distance til klicheen om det perfekte liv.

»Jeg tror ikke, at vores tøj er det typiske produkt, italienere tiltrækkes af. De vil mere have logoer«, siger Rizzo til Forbes.

Et opslag delt af SUNNEI (@sunnei) den

Sunnei elsker striber

Derfor er Sunnei cool og alt andet end tradition

Rizzo og Messina havde ingen designbaggrund, da de lancerede Sunnei i 2015, men makkerparret indkapsler ideen om den seje, urbane europæer, der uden at lægge for mange tanker i sit outfit smider det, som ligger fremme, på for at hente en cortado og ryge en cigaret så smart, som kun Sydeuropa kan slippe afsted med.

Sunnei AW18

Ingredienserne er få. Der er ingen voldsomme udskejelser, som kun er for showets skyld. Alt er ready-to-wear i god kvalitet og består af klassiske silhuetter, der får modspil af posede bukser. Pangfarver komplimenterer afdæmpede materialer som denim eller læder, mens akavede former som overdimensionerede hatte eller grafiske detaljer giver kant – og så er striber hurtigt blevet en del af brandets dna. Ligesom den italienske produktion er det.

»‘Made in Italy’ bør blive associeret med innovation frem for tradition. Ikke mere stivhed, men i stedet en legesyg, ung attitude«, har Rizzo sagt til Women’s Wear Daily.

Et opslag delt af SUNNEI (@sunnei) den

Humor er også en vigtig del af universet, som da de inkluderede en t-shirt i deres SS18-kollektion med billedet af Myspace-grundlæggeren Tom Andersons velkendte profilbilledet fra tjenestens storhedstid. Eller senest en strik med teksten »We should all be Sunnei« med slet skjult reference til Diors »We should all be feminists«-t-shirt.

Sunnei SS18

Asiatere, der tør mere end de fleste, har blåstemplet

»Sydkorea var det første marked, som lagde mærke til os, da vi lancerede mærket. Jeg tror, det er, fordi sydkoreanere er vilde med sociale medier, og på det tidspunkt var Instagram en af vores hovedplatforme. Stadig den dag i dag siger næsten alle, som køber vores produkt, at de har fundet os på Instagram«, siger Rizzo til Forbes Magazine.

Efterfølgende har Sunnei oplevet stor tilslutning og opbakning til deres vision og produkter, hvor særligt lande som Sydkorea, Japan og Hong Kong har været hurtigst. Mange asiatiske influencers og bloggere som Declan Chan viser deres tøj på sociale medier, der udover at være iført Sunnei-frakke rammer tidens tendenser spot-on med Balenciaga-skoen, der tømmer mange børneopsparinger.

Historisk er der også mange brands i de asiatiske lande, som er først på aftrækkeren, hvad angår at være legesyge og prøve nye ting af. Her er det uundgåeligt at nævne Comme des Garçons. I hvert fald rammer Sunnei også en nerve, der når videre end europæiske boulevarder.

Sunnei AW18

Få fingrene i den nye italienske drøm

Det er ikke kun sydeuropæiske coolkids og asiatere, der tør lidt mere end de fleste, som viser interesse for det Milano-baserede mærke. Et stenkast fra Rundetårn er det muligt at få fingrene i tøjet, da Henrik Vibskov Boutique er begyndt at forhandle mærket. I sig selv er det også lidt af en blåstempling, at Vibskov har inviteret La Bella Vita indenfor.

Og måske kommer vi til at se mere til Sunnei herhjemme i fremtiden. Brandet er i hvert fald i Danmark i disse dage i forbindelse med modeugen, hvor de kaster lidt internationalt glans, når de i morgen, onsdag, viser deres AW18-kollektion på Charlottenborg som en del af den officielle showkalender.

Læs også: Hold øje med dansk/kinesiske A.A. Spectrum: »Hvorfor skal ‘Made in China’ være et tabu?«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af