Ugens bedste sneaker-nyheder – Mizuno-comeback, sålfokus og neonfarvede Nike-sko

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Air Max 270 har luft under vingerne

Netop havde de første Nike Air Max 270-modeller ramt hylderne, før yderligere tre vogne blev hægtet på det korstog, der udgør Nikes nye livstilssatsning. Med Air Max-familiens største luftpude til dato har Nikes nyeste skud på stammen allerede vist sig at være en populær tilføjelse af slagsen hos diverse forhandlere, der begynder at melde om tomme hylder.

Nike har derfor smidt to ydereligere farvevarianter, Hot Punch og White Volt på hylderne, samt offentliggjort en blå/gul flyknit-version af deres nye satsning. Sidstnævnte lader endnu vente på sig, mens de nye farvevarianter kan købes allerede nu hos blandt andet The Good Will Out for 1.150 kroner.


Adidas og det gode naboskab

Det plejer at være vellykket, når Adidas og Neighborhood slår spalterne sammen, og denne gang er ingen undtagelse. Hvad der først så ud til at være et lejlighedsvist samarbejde på Adidas’ NMD R1-silhuet blev hurtigt erstattet med annonceringen af en hel kollektion.

Kollektionen rummer ud over NMD-silhuetten også en Gazelle Super og en Chop Shop-silhuet med en Boost-sål. Hele kollektionen har fået en minimalistisk overhaling i form af sorte og hvide farver, som vi kender det fra den japanske minimalisme. Hele kollektionen bliver tilgængelig den 24. februar hos diverse forhandlere.


Puma hylder Alexander McQueen

Med sin bombastiske form betrukket med retrofarver ville Pumas Chunky Thundra Spectre passe som fod i hose med den netop overståede københavnske modeuge. Den kommer dog nok lige en postgang for sent, men det gør faktisk ikke noget, for den nye silhuet handler om meget mere end det. Modellen hylder den afdøde designer Alexander McQueen ved at genoplive gamle designmønstre fra PUMA McQ Tech Runner Lo. Hverken pris eller udgivelsesdato er annonceret, men mon ikke den er klar til næste modeuge?


Nike puster lidt mere liv i trail-tendenserne

Opgøret med flade og kedelige såler har været længe undervejs og indikeret et paradigmeskift i sneaker-verdenen, hvor sportsmastodonterne valgte praktik over æstetik og søgte medlemskab i trail-verdenen. Nikes bidrag til den kamp har ikke været småtting og blev tidligere cementeret med udgivelsen af Nike Air Huarache Drift, der med sin trail-sål og futuristiske overdel minder en del om NikeLab og Kim Jones’ samarbejde fra 2016. Nu har Huarache Drift dog fået en scream green-overhaling, der sikrer, at du nu både kan gøre op med glatføre og ensformighed. Den nye farvevariant er indtil videre kun tilgængelig uden for Europa, men skulle eftersigende være på vej ingen længe.


Det bedste fra to verdener mødes

Adias lader den gamle EQT-designmanual influeres af det bedste fra basketball-verdenen, og resultatet hedder EQT BBall. Det er en overbygning på den allerede eksisterende EQT ADV-model. Den nye silhuet har fra sportens verden blandt andet fået ekstra support omkring hæl og snude, imens den har beholdt den velkendte mørkegrønne farve på hælen og de tre striber på sålen. Den er netop kommet til salg hos blandt andet Rezet Store til 1.000 kroner.


Adidas og Raf Simons er slet ikke færdige

Adidas’ efterhånden velkendte samarbejde med Raf Simons, Ozweego III, får endnu en runde i manegen, når nye farvevarianter inden længe bliver tilgængelige. Den futuristiske silhuet, der ofte dele vandene bliver nemlig beklædt i både beige, mørkerød og sort/blå, når den vender tilbage som en del af Adidas og Raf Simons SS18-kollektion. Hvor og hvornår de blive tilgængelige er endnu uvist.


Filling Pieces får en genial hjerneblødning

Filling Pieces er sneaker-verdenens svar på William Kvist, der altid spiller den sikre bold og sjældent fremad. Med det i baghovedet kan deres nye basketball-inspirerede sneaker ses som en decideret hjerneblødning. Det er dog slet ikke en dårlig ting, for deres udskejelse er faktisk temmelig vellykket.

Med både læder- og ruskindsoverdele fordelt på to forskellige modeller, har Filling Pieces skabt silhuetter, der fungerer både på og uden for banen. De nye modeller kan erhverves allerede nu i Filling Pieces’ webshop og koster 2.100 kroner.


Nike puster liv i den velkendte Air Force 1

Der er ikke sket meget med den populære model, siden den så dagens lys i starten af 80’erne – og det med god grund. For den stilrene Nike Air Force 1 passer til det meste. Noget tyder dog på, at Nike ikke selv er af samme opfattelse, for denne uges sneaker-nyheder byder på hele to nye versioner – og denne gang er de lidt mere larmende.

Modeugen i Paris blev nemlig det perfekte udstillingsvindue til at vise Nikes nye samarbejde med Magic Stick, der har givet deres bud på en nyfortolkning af modellen. Silhuetten har både fået en neonfarvet pløs og en ankelstrip i samme farve, der eftersigende skulle forestille et VIP-armbånd – deraf navnet, Nike Air Force 1 VIP.

Er man ikke til neonfarver, så frygt ej. Nikes anden version af Air Force 1 skulle eftersigende give dig mulighed for at vælge selv. Udstyret med et swoosh-logo i velcro og tilhørende påsættelige swoosh-logoer i forskellige farver, får du hver dag mulighed for at farvekoordinere dine sko med resten af dit outfit. Nike mangler dog selv at bekræfte dette, men ifølge den altid pålidelige rygtebørs, så er det bare et spørgsmål om tid.


Mizuno og deres nye sneaker-loge

Du vil godt være med i hulen ikke? Svaret er jo, og navnet på hulen er Kazoku. Det betyder familie på japansk og er Mizunos nye sneaker-fællesskab, der er sammensat af, hvad de kalder ligesindede sneaker-entusiaster, og inkluderer blandt andre Wood Wood, Afew og Titolo. Fællesskabet får eksklusivt lov til at sælge Mizunos nye sneaker-kategori Sports Style, og første model under den betegnelse er Mizunos Wave Rider 1 OG. Importeret direkte fra 90’erne får den velkendte model et comeback af de helt store, når den bliver tilgængelig til sommer.


Martin Asbjørns teenageoprør

Da den danske designkomet Martin Asbjørn i onsdags skød den københavnske modeuge i gang med sin AW18-kollektion, var det blandt andet i samarbejde med Dr. Martens, der med sin Low Top 1461-silhuet agerede lærred for Asbjørns trang til at skrive med vasaler. Ud over skræddersyede snørebånd med designerens navn er den sorte læderoverdel blevet beklædt med kollektionstitlen ‘Teenage Dirtbag’ i rød skrift, der også var et gennemgående element i resten af kollektionen. Skoen skulle komme i handlen i april.

Læs også: Style street: Weekend omkring Jægersborggade på Nørrebro

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af