Ugens bedste sneaker-nyheder – chunky, chunky, chunky – og futuristiske Nike

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – chunky, chunky, chunky – og futuristiske Nike
En af de nye colorways af Filas relancerede Mindblower

Mads Nørgaard fejrer foråret

Vi starter herhjemme og langt fra voluminøse løbeskossilhuetter. Mads Nørgaard har nemlig lige lanceret sit bud på Supergas 2750-model, der de senere år har været et sommerhit herhjemme. En enkel, klassisk, flad sommer-sneaker, som den danske designer har sat sine karakteristiske striber på – helt subtilt på hælen og i enden af snørebåndene samt givet den en opsigtsvækkende rød sål. Den koster 599 kroner hos Mads Nørgaard.


Nikes M2K Tekno lander

En af sidste uges bedste sneaker-nyheder var Nikes Air Monarch-spinoff, hvor sålen tager lidt farmand-vibes ud af modellen. Nu er der så både landet billeder af en sort colorway af modellen samt en sikker releasedate. Modellen lander nemlig allerede næste lørdag – og altså ikke til maj, som først antaget. Naked sætter begge colorways på hylderne med en prislap på 830 kroner.


Dior udvider volumeporteføljen

Ja, så forsætter vi ugens mange chunky-nyheder. En ny colorway af Dior Hommes Canvas and Calfskin Sneaker har nemlig ramt nettet, og det ligner en klassisk 4. juli-fejrende USA-colorway. Det er dog ikke bekræftet, at releasedato matcher de USA-patriotiske vibes.


Vild Fila-relancering

Modens cyklus er en fordel for de store sportsbrands med mange år på bagen, for når 90’ernes løbeskossilhuetter igen er på mode, så er det jo let at åbne arkivet og støve gammelt guld af. Det ser vi igen nu, hvor Fila relancerer deres Mindblower, der først udkom i 1995. Modellens enkle, boblende logosål passer nemlig perfekt ind i tidens look, så hvorfor ikke udnytte det?


Fila har dog ikke været taget den lette vej og bare genskabt et par colorways. I stedet har de bedt 47 forskellige venner af huset om at give deres bud på Mindblower-modellen og/eller Mindbreaker 2.0-varianten, der har et mere strømlinet sokkedesign.


Desværre bliver skoen i første omgang kun lanceret via popup-shops i New York, Seoul og Tokyo i dag og et par uger frem, men lad os håbe, at de også kommer tættere på Danmark på et tidspunkt. Indtil da kan du læse mere om relanceringen hos Fila – og se endnu et af de mange samarbejder herunder, som måske kan få (endnu mere) gang i Kanyes Twitter-fingre.


Mere Thunder fra Puma

Der er stadig en uge til, at Pumas Thunder Spectra lander, men nu er brandet klar med en ny version, der eftersigende hedder Thunder Electric, selv om det er svært at se forskellen på de to modeller – udover colorway’en, selvfølgelig. Det er stadig det voluminøse, dad-shoe-agtige, der styerer. Her har logostriben dog fået et metallisk skær, som hæver det samlede udtryk. Det vides ikke, hvornår Electric’en lander – eller hvornår vi ser Kesi i modellen.


Acne Studios kan også

Vi slutter denne massive fokus på løbesko med kraftige såler med svenskernes bud på looket. Deres Manhatten-sneaker er nemlig landet i tre nye colorways, og SSENSE har alle tre til 2.825 kroner.


Lakeret læder skubber til sneaker-looket

Der er noget sjovt i mødet mellem den afslappede, sporty sneaker og lakskoens skinnende overflade. Det har vi efterhånden set mange gange, og i denne uge landede der hele tre nye eksempler. Først og fremmest landede der billeder af et kommende Comme des Garçons x Nike-samarbejde, hvor Night Track-modellen får et løft med lakeret læder på Swoosh’en, mudguard’en og hælkappen. Det vides endnu ikke, hvornår skoen kommer i salg.


Det er også mudguard’en, der skal pudses op, på denne colorway af Air Max 97, og det skaber igen et sjovt spil mellem skoens generelt lidt hårde look og det skinnende materiale. Skoen koster 1.500 kroner hos Nike.


Sidst men ikke mindst er der de tilbagevendte Buffalo-sko og –støvler, der her er pakket helt ind i lakeret læder. Det gør på ingen måde looket mindre festligt og statement-agtigt. HBX har både skoen og støvlen til salg.


Balenciaga skaber opmærksomhed

Ok, hvornår gør Balenciaga ikke det, kan man med rette spørge. I dette tilfælde er det dog, fordi at brandet er klar med en af sine to mest markante modeller, Speed Trainer-silhuetten, i en ny, frisk colorway. For hvor den oprindeligt stjal blikke i en sort version, så er denne lyserøde klar til at gøre endnu mere opmærksom på sig selv. Prisen er dog stadig ubarmhjertig. Mytheresa har skoen til 4.200 kroner.


VaporMax i trail-udgaven

En af de nyeste versioner over sidste års Air VaporMax er Utility-videreudviklingen, der i år har tilføjet tekniske detaljer til den i forvejen ret futuristiske model. Mest iøjefaldende er naturligvis snøringen, men også den forstærkede hælkappe giver skoen et mere robust look. Dette er den seneste colorway, der lige er landet hos Nike til 1.700 kroner. https://www.nike.com/dk/launch/t/air-vapormax-utility-ridgerock-peat-moss


Nyt medlem af Boost-familien

Adidas er ikke færdige med at udnytte deres stødabsoberede materiale, og den seneste model bygger videre på sokkebaserede modeller som NMD og UltraBoost, men den todelte mellemsål, hvor der kun er Boost i den bageste del, sender også tankerne mod Crazy 1-silhuetten. Den nye model har fået det tekniske navn, P.O.D.-S3.1, men har endnu ingen officiel releasedato.


Nike ser ind i fremtiden

Når vi er ved det tekniske, så bliver det næsten ikke vildere end Nikes seneste bud på en 3D-printet sneaker. Mens Adidas tidligere har stjålet opmærksomheden med deres Futurecraft, så er Nike nu klar med en futuristisk version af deres en videreudvikling af VaporFly. Deres Zoom VaporFly Elite Flyprint er nemlig kontrueret med en overdel, der er 3D-printet, og som skulle gøre skoen lettere og mere åndbar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den er lavet specielt til maratonløberen Eliud Kipchoge, der løber Berlin Maraton på søndag. Samtidig skulle få eksemplarer blive sat til salg via Nikes SNEAKRS-app. Og når man ser ovenstående video, så ser den i hvert fald pænt vild ud.

Læs også: Kanye West åbner laboratoriet – viser et hav af nye Yeezy-sneakers

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af