De bedste show-looks fra anden dag til Copenhagen Fashion Week

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Muf10

Det var uden tvivl showet og de politiske statements, der løb med opmærksomheden, men Reza Etamadi fik også zoomet sig mere ind på, hvad Muf10’s design-dna egentlig er. Og selv om det meget betød tidstypisk streetwear med logoer, så var det også plads til mere klassiske elementer.

Dette look stak ud, da det netop blandede de to retninger og skabte et look, der samtidig indkapsler brandets unisex tilgang. Et enkelt, casual outfit med bomuldsshorts og en t-shirt får et løft af den klassiske carcoat. Sat sammen med hvide strømper og korte gummistøvler er forvirringen komplet – men det virker.


Mark Kenly Domino Tan

Personligt er jeg godt tilfreds med, at Mark Tan de seneste sæsoner har valgt at skære hans mere couture-agtige kreationer væk fra sine shows og i stedet fokusere på ready-to-wear. Det tager ham ned i øjenhøjde, uden at man mister forståelsen for, at her er en designer, der har styr på håndværket.

I SS19-kollektionen på catwalken kom det især til udtryk igennem mange flotte plisseringer, materialevalget og blandingen af dem – og dette look blander alle tre. For når Mark Tan giver sit bud på den internationalt hittende store blazer med bælte i taljen, så bliver blazeren næsten til en lille kunstværk.

Billedet viser kun fronten, men ryggen havde lige så mange plisseringer og detaljer. Imens var tre-lagskjolen et flot supplement, der både blandede materialer og mønstre.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Cecilie Bahnsen

Det er svært ikke at skrive, hvergang man omtaler Cecilie Bahnsen, men hun er en ener på den danske modescene. Det er forfriskende med en designer, der arbejder så konceptuelt og stadig skaber kollektioner, der er utroligt salgbare. Hendes SS19-show præsenterede en kollektion, der med hendes særlige touch igen formåede at blande det florlette og naive med noget voluminøst og skulpturelt.

Noget af det magiske ved Bahnsens design er, at selv om hun lægger stor vægt på særegne og detaljerige materialer, så overskygger hendes kreationer aldrig personen, der bære dem. Tværtimod er det, som om deres luftige lethed nærmest fremhæver personen.

Ovenstående look er et fint eksempel båret af Caroline Brasch Nielsen. Det viser samtidig den gennemsigtighed, der var en rød tråd igennem store dele af kollektionen.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Morten Ussing

I sit blot andet Copenhagen Fashion Week-show præsenterede Morten Ussing en kollektion, der på mange måder var alt det, som hans første savnede. Den var sexet, sommerlig, frisk og enkel. Fokus var igen på lange kjoler, men materialernes lethed, gennemsigtighed og de enkle, men effektfulde farvekombinationer skabte en kollektion, der osede af sommer hele vejen igennem.

Ovenstående er et fint eksempel på enkeltheden og et materialevalg, der næsten mindede om noget fra Cecilie Bahnsen. Samtidig præsenterede Ussing flere af de store stråhatte, der har været et internationalt sommerhit i år, her taget til yderste potens, selvfølgelig.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Han Kjøbenhavn

Nogle gange behøver tingene ikke at være så komplicerede, og mens Han Kjøbenhavn oftest bruger deres modeshows til at skabe dystopiske stemninger og sende mange imagebyggende showpieces ned ad catwalken, så beviste chefdesigner Jannik Wikkelsø Davidsen, at han også kan skære ind til benet.

Dette look oser af den coolness, som Han Kjøbenhavn ofte har jagtet, men på en mere afslappet og moderne måde. Løse, højtaljede bukser og en mønstret skjorte, der pakkede noget af brandets forstadsmaskulinitet lidt væk til fordel for en ny sexethed. Det var rart at se.

Læs også: Showanmeldelse: Han Kjøbenhavn skar ind til benet under Copenhagen Fashion Week

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af