Virgil Abloh bliver igen kritiseret for blot at kopiere designs

Virgil Abloh bliver igen kritiseret for blot at kopiere designs
Virgil Abloh (Foto: Thierry Chesnot/Getty Images)

Virgil Abloh stormer frem og er i dag en af de mest omtalte designere. Det bliver man selvfølgelig sjældent uden at blive udsat for kritik – og det er Abloh virkelig også blevet. Især fordi han så ofte bliver ‘taget i’ at kopiere fra alt og alle. Mens kan kan sige, at han nogle gange remixer nyt og gammelt, så virker det andre gange respektløst.

En af Ablohs største kritikere er folkene bag bloggen Diet Prada, der ikke er blege for at pege på den amerikanske designers tydelige inspirationskilder. Det skete igen i går, hvor de samlede op på Ablohs seneste Off-White-show i Paris med flere eksempler på looks, der synes meget tæt på kopigrænsen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Diet Prada ™ (@diet_prada) den

Diet Prada er dog ikke de eneste, der udtaler sig kritisk om Off-White-/Louis Vuitton-designeren. I et nyt interview med The Fader lægger designeren Recho Omondi heller ikke fingre imellem, når snakker falder på Abloh.

»Vi er nødt til at sætte barren højt, hvis jeg skal elske mode. Vi kan ikke bare give slip. Og han (Virgil Abloh, red.) undslipper ikke, bare fordi han er sort. Der er mange andre mennesker, der laver fantastisk ting, og der er mange sorte mennsker, som ikke har de samme muligheder. Jeg vil hellere se den bedste sorte vinde end at se en plat sort person få den, bare fordi han/hun er sort – det her er jo ikke affirmative action! Hvis du ikke er god, så skal du ikke belønnes. Den standard holder jeg alle op imod – hvid, sort, blå eller brun«, siger Omondi til The Fader.

Et af Recho Omondis designs

Hun giver heller ikke meget for ideen om, at Ablohs tilgang skal ses som en kritik af den etablerede modebranche.

»Det har nået et punkt, hvor det bare er respektløst«, siger hun. »Hans vision virker doven. Jeg synes virkelig ikke, at han er en god designer. Han er genial til marketing«.

Læs hele interviewet med Omondi, der blandt andre har iklædt Solange og Isaa Rae i sit design, hos The Fader.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Kanyes næste træk, neonfarver og Comme des Garçons-bling

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af